Reklam
  • Reklam
BUCA’YA 2 BİN 250 ARAÇLIK 3 YENİ OTOPARK

BUCA’YA 2 BİN 250 ARAÇLIK 3 YENİ OTOPARK

İlçede kronikleşmiş her sorunu çözme vaadi ile göreve talip olan Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan; Şirinyer Kapalı Pazaryeri, Buca Cezaevi’nin yerine yapılacak Şehir Parkı ile Bucaspor eski stadının yerine yapılacak tören meydanının altlarında toplam 2.250 araçlık yeni otopark projelendirdiklerini, otoparkların ilk yarım saat ücretsiz olacağını söyledi.

20 Mart 2019 - 16:18

İzmir’de yerel seçimlerin en dikkat çeken adaylarından biri olan Cumhur İttifakı Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, ilçenin kronikleşmiş sorunlarına karşı iddialı projeler açıklamaya devam ediyor. Buca Cezaevini kaldırma, ilçeye 2 yeni arter kazandırarak trafik sorunlarını çözme, 75 bin - 100 bin ve 250 bin metrekarelik şehir içi ve doğa parkları ile ilçede kişi başına düşen yeşil alanı 10 kat artırmak gibi ses getiren projeler açıklayan Mustafa Arslan, otopark sorununa da kalıcı çözüm getiriyor.

Buca’daki üç büyük park ve meydan düzenlemesinin yer altını otopark olarak projelendiren Arslan, detayları şöyle anlattı: “Buca’mız en çok eziyeti trafikten çekiyor. Biz ilk günden beri şunu söyledik, sorun yaşanan alanlarla ilgili küçük iyileştirmeler yaparak günü kurtarmaya bakmayacağız. Biz en önemli sorunlarını kökten çözüp, ilçenin onlarca yıl bir daha bu alanda sorun yaşamamasını hedefliyoruz. Otopark konusu hem trafik akışının sağlanması hem de ilçede sosyal ve ticari hareketliliğin artması açısından önemlidir. Otoparklar yetersiz ve doğru yerde değilse, insanlar mecburi olarak araçlarını caddeye bırakacak, caddeler yeterli olsa dahi trafik akışı engellenecektir. Yine birçok insanımız otopark sorunu yüzünden caddeye çıkamıyor, Buca ve Şirinyer’e inemiyor, alışveriş yapamıyor, oturup bir kafede ailesi veya arkadaşları ile vakit geçiremiyor. Yani sosyal olarak ilçenin hareketliliğini de esnafımızın iş yapmasını da olumsuz etkiliyor.”

KENT MERKEZİNDE 2.250 ARAÇLIK 3 YENİ OTOPARK

Bütün bu gerekçeleri göz önünde bulundurarak, ilçemizin en merkezi yerlerine 3 tane yeni otopark yapacağız. Bunlardan birisi Şirinyer Kapalı Pazaryeri ve Meydan düzenlemesi projesi ile birlikte hayata geçirilecek. Şirinyer Kapalı Pazaryeri’nin altında 1.000 araçlık bir otoparkımız yer alacak. Şirinyer’in en işlek noktasında otopark sorununun çözecek.

İkinci otoparkımız, kaldıracağımız Buca Cezaevi’nin yerine kurulacak olan Şehir Parkı altında yer alacak. Bu projemizde de 500 araçlık yeraltı otoparkımız bulunuyor. Üçüncü otoparkımız yine Buca’nın en işlek alanı olan Çevikbir Meydanı’nda yer alacak. Çevikbir Meydanı ile Bucaspor eski stadını birleştirip, ilçemizin yeni tören meydanını yapıyoruz. Bu tören meydanının altında da yine 750 araçlık bir otoparkımız yer alacak. Dolayısıyla Buca’nın en merkezi en işlek noktalarında 2 bin 250 araçlık bu yeni otoparkları ilçeye kazandırdığımızda, Buca’da hem trafiğin akışı daha sağlıklı hale gelecek hem de göreceksiniz ki sosyal ve ticari hayat bundan çok olumlu etkilenecek, esnafımızın da yüzü gülecektir” diye konuştu.

OTOPARKLAR İLK YARIM SAAT ÜCRETSİZ

Arslan, Buca halkına bir de müjde verdi. Vatandaşın kısa süreli işleri için otopark ücreti ödemek istemediğini, bu konuda da haklı olduğunu ifade eden Arslan, “Bizim otoparklarımızın ilk yarım saati ücretsiz olacak. Yani 15-20 dakika veya yarım saatlik işi olan vatandaş, bunun için otopark ücreti ödemek zorunda kalmayacak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek