Reklam
  • Reklam
BUCA’ DAKİ ÇÖPLER TEMİZLENMEDİ !

BUCA' DAKİ ÇÖPLER TEMİZLENMEDİ !

İZMİR'in Buca ilçesinde Uğur Mumcu Caddesi ile Fırat ve İnkılap mahallelerindeki üç pazar yerinde, bir gün önce kurulan pazarların çöpleri, belediye ekiplerince toplanmadı. Sabah gördükleri manzara ve kötü koku karşısında rahatsızlık duyan ilçe sakinleri, önceden pazarın kurulduğu günün akşamında çöplerin mutlaka temizlendiğini söyledi.

11 Şubat 2019 - 16:20

Buca'da Uğur Mumcu Caddesi'ndeki Buca Pazar Yeri, Fırat Mahallesi'ndeki Fırat Pazar Yeri ve İnkılap Mahallesi'ndeki Şirinyer Pazar Yeri'nde kurulan üç pazarın çöpleri temizlenmeden bırakıldı. Önceleri pazarın kurulduğu günün akşamı belediye temizlik işçileri tarafından yapılan çalışmalar, aksamaya başladı. Ertesi güne kalan sebze ve meyve atıkları, keskin koku ve ortaya çıkan kötü görüntü çevrede yaşayanları rahatsız etti. Yerlere saçılmış meyve ve sebzeler, karton ve plastik poşetler ortalıkta dururken, pazar yerlerinin yakınlarındaki dolup taşan çöp konteynerleri de dikkat çekti.

Pazar yerindeki çöplerin toplanmasının iki haftadır aksatıldığını dile getiren Fırat Mahallesi sakini Cemalettin Karaalp, "Geçen hafta çöpler bir gün boyunca böyle kaldı. Normalde pazar biter bitmez geceden toplanıyordu, hatta pazar tam kaldırılmadan temizlenmeye başlanıyor, pırıl pırıl oluyordu. Biz sabah uyandığımızda çöpleri görmüyorduk bile. Ben pazar yerinin tam içinde bir apartmanda oturuyorum ve şu an evimizde kokudan duramıyoruz" dedi.

Evden çıktığında şaşkına döndüğünü belirten bir diğer Fırat Mahallesi sakini Halil Baybars da, "Geçen hafta ben bu şekilde olduğunu görmemiştim. İlk defa görüyorum ve çok şaşkınım. Normalde pazar bittikten sonra ekipler gelirdi ve burayı tertemiz yaparlardı. Bu pazarı nasıl bu halde bırakabilirler. Bir an önce toplanması gerekiyor, kokudan ve pislikten geçilmiyor" diye konuştu.

Çöplerden rahatsız olan mahalle sakinlerinden Ecrin Kalkan da, "Bir an önce buradaki bütün çöplerin temizlenmesi gerekiyor. Burada oturan herkes şikayetçi. Bizim suçumuz, günahımız ne" dedi.

Uğur Mumcu Caddesi'nde kurulan Buca Pazar Yeri'ndeki çöplerin de toplanmadığını dile getiren Çağrı Şen, "Biz bu durumdan çok rahatsızız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle çirkin bir görüntü yoktur. İki haftadır çöpler böyle bırakılıyor. Kokusu, yoldan geçenlerin bile üstüne siniyor" diyerek tepkisini ifade etti. Pazar yerindeki esnaf da bölgeye geldiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Pazarcı Cüneyt Özmen, "Biz ilk defa bu hale geldiğini görüyoruz ama vatandaş çok rahatsız olmuş. Bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor" dedi.

Buca Belediyesi'nden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti