Reklam
  • Reklam
BU İKİLİ 5 SAAT BOYUNCA TOKLUK HİSSİ VERİYOR

BU İKİLİ 5 SAAT BOYUNCA TOKLUK HİSSİ VERİYOR

31 Mayıs 2018 - 10:29

Ramazan ayında süt tüketiminin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Neriman İnanç, "Bir bardak süt 5 saat tokluk hissi verir. Sahurda süt tüketimi çok önemli" çağırımında bulunuyor.

Bir bardak sütün insanı 5 saat tok tuttuğunun bilimsel olarak da kanıtlandığını belirten doktor, oruç tutanlara sahurda süt içmeleri önerisinde bulundu.

Prof. Dr. Neriman İnanç, "Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir. Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissetmemize yardımcı, hem de vücudun sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek olur. ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor, bir bardak sütün midenin boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğunu belirtiyorlar" sözlerini kullandı.

"KİLONUZU KORUMAK İÇİN TATLI İHTİYACINIZI SÜTLÜ TATLILARLA GİDERİN"

Uzun süreli açlığın bazal metabolik hızda yavaşlamaya neden olduğuna ve Ramazan sonunda genellikle kilo alındığına vurgu yapan Prof. Dr. İnanç, "Ramazan ayında kurulan geleneksel sofralarımızmekteyiz. Sahurda içtikleri bir bardak sütün dışında tatlı tüketmek isteyenlere az şekerli sütlaç, güllaç gibi sütlü tatlıları tercih etmelerini tavsiye ederim. Bu gibi tatlılar kalsiyum ihtiyacımızın karşılanmasına yardımcı olur ve daha az enerji almamız sayesinde Ramazan süresince kilo almamızı engeller" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti