Reklam
  • Reklam
BORNOVA’ DA İNCELEMELER SÜRÜYOR..

BORNOVA' DA İNCELEMELER SÜRÜYOR..

İzmir Bornova'daki Eğridere mahallesinde yolların ayrılıp evlerin yıkıldığı, insanların sokakta kaldığı heyelanın nedeninin, arazide hobi bahçesi kurma çalışmaları olduğu iddia edildi. Eski fotoğraflarda mahallenin makilik ve yeşillik olması dikkat çekti

20 Şubat 2019 - 10:28

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Eğridere mahallesinde heyelanın meydana geldiği 27 ev boşaltıldı. Sokakta kalan mağdur vatandaşlar, mahalleyi ortadan ikiye ayıran toprak kaymasından, tapu kayıtlarında tarla olarak gözüken arazi üzerine kurulmak istenen hobi bahçesini sorumlu tuttu.

'ÖRTÜ TEMİZLİĞİ YAPTIK'

Eğer hobi bahçesi için alanda yapılmış bir kazı çalışması varsa bunun yer altı suyunun yön değiştirmesine yol açmış olabileceğini aktaran Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, "Heyelanın en büyük sebebi yeraltındaki sularının aşırı yağmurlarla birlikte artmış olması ve zeminin kütle halinde yer değiştirmesidir" dedi. İki ayrı parselden oluşan toplam 59 bin metrekarelik tarla vasfındaki araziyi Sınırlı Sorumlu Eğridere Gayrimenkul İşletme Kooperatifi adına satın alan Nihat Çiftgül ise iddiaları yalanlayarak, "Biz bölgede ağaç kesmedik. Arazi üzerinde sadece örtü temizliği yaptık. Toprak kaymasının nedeni bizim arazimiz değil" diye konuştu.

 HAYVANLAR İÇİN ÇADIR

Eğridere'de Cumartesi günü meydana gelen toprak kaymasının ardından köydeki yollar çöktü, bazı ev ve hayvan damları ile elektrik ve su hatları zarar gördü. Yıkılan ya da riskli görülen 27 ev boşaltıldı. Hasar gören ahırlardaki hayvanlar için de AFAD ile Bornova Belediyesi'nce iki çadır kuruldu. Mahalleliler heyelanın nedeni olarak hobi bahçesi yapılmak istenen Ardıç sokağın yanı başındaki 59 bin dönümlük araziyi gösterdi. Yeni Asır, arazinin dozerle kazılmadan önce makilik alan olduğunu fotoğraflarla ortaya koyarken, hobi bahçesi için örtü temizliği yapılan tarlanın heyelanı tetikleyip tetiklemediği merak konusu oldu.

KİRA YARDIMI GELİYOR

Tapu kadastro kayıtlarında Eğridere'de tarla vasfında gözüken 23 parseldeki 28 bin metrekarelik arazi ile 500 parseldeki 31 bin 200 metrekarelik yan yana olan iki araziyi Sınırlı Sorumlu Eğridere Gayrimenkul İşletme Kooperatifi eliyle satın alan Nihat Çiftgül, heyelan suçlamalarını reddetti. 23 parseldeki araziyi hobi bahçesine çevirmek için sadece örtü temizliği yaptıklarını anlatan Çiftgül, "Ağaç kesmedik. Sadece örtü temizliği yaptık. Toprak kaymasının nedeni bizim arazimiz değil" dedi. Bornova Kaymakamlığı'nın mağdur ailelere kira yardımı yapacağı, Dokuz Eylül Üniversitesi yetkililerinin bölgede teknik incelemelerden sonra bölgenin afete maruz kalıp kalmadığına karar verileceği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti