Reklam
  • Reklam
"BİZ İNSANLIĞA İHANET EDEN BİR MİLLET DEĞİLİZ"

"BİZ İNSANLIĞA İHANET EDEN BİR MİLLET DEĞİLİZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz insanlığa ihanet eden bir millet değiliz ve hiç olmadık." dedi.

25 Şubat 2019 - 12:36

Bakan Soylu, Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım  Derneğince Afrika'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan bin katarakt hastasının  ameliyat edilmesi amacıyla bir otelde düzenlenen, "Karanlığa Işık Ol" yardım  programına katıldı. Soylu, burada yaptığı konuşmada, asil bir millet olduklarını  belirterek, "Biz insanlığa ihanet eden bir millet değiliz ve hiç olmadık. Biz  medeniyetlere, insan canına saygı duyan, üç kuruşluk refah için başkasının  dünyasını karartmayan bir milletiz." diye konuştu.

Bugün adını duymadıkları Afrika ülkelerinde iç çatışmalar olduğuna  dikkati çeken Soylu, "Kendilerinin değil, Batı menşeili silahlarla yapıyorlar bu  çatışmaları. Tıpkı bizdeki PKK'da olduğu gibi. Dünyanın güneyini, belki de en  zengin kaynaklara sahip kıtasını, üzerinde kızıl bir haç bulunan küçük bir yardım  kolisine muhtaç hale getirmek için yüz yılı aşkın bir süredir insanlık dışı bir  anlayışı ortaya koyuyorlar." dedi.

Soylu, bu tatsız görüntü içinde Türkiye'nin, dünyanın gelişmiş  medeniyetlerinin gerçek karnesini ortaya çıkaran bir turnusol kağıdı olduğunu  vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"2002'den beri ortaya koyduğumuz ekonomik ve yapısal gelişme sonucu  bugün dünyanın milli gelirine oranla en çok yardım yapan ülkesiyiz. Küresel  İnsani Raporuna göre Türkiye, 2017 yılında 8 milyar dolarla dünyada en çok insani  yardım gerçekleştiren ülkedir. Bir yandan TİKA bir yandan AFAD eliyle bir yandan  İnsan Hak ve Hürriyetleri gibi insanlığın yüzakı diğer kuruluşlarımız eliyle  Türkiye, uluslararası yardım konusunda sahada çok önemli bir etkinlik içindedir."

Özellikle Afrika'da yeni bir tezgah kurulmaya çalışıldığının altını  çizen Soylu, "İslam dünyasının içerisinde bulunan bazı çapanoğlanları oralarda  Amerika'nın eliyle yeni bir filmi, yeni bir adiliği, yeni bir kurguyu ortaya  koymaya çalışıyorlar. Adım adım takip ediyoruz. Bütün bunları gerçekleştirmek  sadece Türkiye'nin o coğrafyada gönül dünyasıyla kurduğu ilişkileri ortadan  kaldırabilmek içindir." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti