Reklam
  • Reklam
BİRİNCİ SINIFLAR OKULA BAŞLADI VE..

BİRİNCİ SINIFLAR OKULA BAŞLADI VE..

Yeni eğitim öğretim döneminde birinci sınıf öğrencileri için okula uyum haftası başladı.

10 Eylül 2018 - 13:29

Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan okula uyum haftası,  öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek, öğrenme  ortamını, öğretmen ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim yılından bu yana sürüyor.

Bu kapsamda Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu'nda başlayan uyum  haftasında "çocuk-aile-öğretmen tanışma", "okul ve eğitim ortamını tanıma",  "arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma" gibi etkinlikler düzenleniyor.

Okul Müdürü Eyüp Demir, eğitime hazır olduklarını ifade ederek"Okulun ilk gününde velilerimiz ve çocuklarımız geldi. İlk gün heyecanını onlarla  birlikte biz de yaşıyoruz. Güzel bir eğitim için ne gerekiyorsa yapacağız."  dedi

Anne-babaların eğitim yılının ilk gününden itibaren çocuklarına destek  olması gerektiğini belirten Demir, şunları kaydetti: "Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un, belirlediği hedef ve direktif  doğrultusunda hareket eden eğitim camiası olarak yeni bir seneye hazırız ve  inşallah çok güzel şeyler yapacağız. Eğitimin ilk haftasında uyguladığımız bu  hazırlık dönemi çok önemlidir çünkü, hem velilerin, hem de çocuklarımızın  öğretmene, öğretmenin de velilere ve çocuklarımıza alışacağız bir uyum sürecini  yaşıyoruz. Bu hafta çocuklarımız, eğitim ortamını ve okulu tanıyacak, önümüzdeki  hafta da hızlı bir şekilde eğitimlere başlayacağız."

Demir, uyum sürecinin yanı sıra özel ve üstün yetenekli çocukların  diğer çocuklarla uyum sağlaması için uygulanan kaynaştırma eğitiminin önemine  vurgu yaparak, "Eğitimcilerimiz, üstün yetenekli çocuklarımızı ve dezavantajlı  çocuklarımıza güzel bir eğitim imkanı sunmak için belli eğitimden geçirildiler.  Çocuklarımızın üstün yeteneklerini destekleyerek onlar geleceğe başarıyla  ulaştırmayı hedefleyerek, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizi de rehber  hocalarımızla birlikte akranlarıyla uyum sağlamaları için yardımcı olacaklar."  diye konuştu.

"Çocuklarınızı okulda yalnız bırakın"

İlkokul Öğretmeni Tülay Güç ise 22 yıldır öğretmenlik yaptığını, 13  senedir Gülbağ Selin Sırrı Tarcan İlkokulunda görev yaptığını dile getirerek,  öğrencilere sevgiyle yaklaşıp, güvenli bir sınıf oluşturmak gerektiğini ifade  etti.

Sevgiyle bütün kapıların açıldığına dikkati çeken Güç, velilere şu  önerilerde bulundu:

"Çocuklarımla ilk başta sevgi temeli oluşturuyor ve güvenlerini  kazanıyorum. Uyum sürecinde sevgi ve güven duygusunu oluşturmak çok önemlidir.  Çocuklarımız okulun ilk gününde elbette zorluk çekecek. Bu süreçte kapı önlerinde  ve yakın kafelerde 1-2 hafta bekleyecek olan velilerimiz oluyor. Bu  velilerimizden, çocukların okul hayatına alışmaları için bir an önce yalnız  bırakmaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Eğer velilerimiz çocukları yalnız  bırakırlarsa, çocuklarımız da okula alışmaları gerektiğini hissedecekler ve  böylece öğretmenlerine alışacaklardır. Yani çocuklarımızın eğitime, okula ve  öğretmenine alışması için anne-babanın varlığını okulda hissetmemesi gerekiyor."

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti