Reklam
  • Reklam
Bir sözünüz varsa o sözün ilk kelimesi ’demokrasi’...

Bir sözünüz varsa o sözün ilk kelimesi 'demokrasi' olmalıdır

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bir sözünüz varsa o sözün ilk kelimesi 'demokrasi' olmalıdır. Şimdi Türkiye ve dünyanın bütün demokratları birleşmek zorundalar. Demokrasiyi kendi ülkemize getirmeliyiz." dedi.

01 Kasım 2018 - 16:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir sözünüz varsa o sözün ilk kelimesi 'demokrasi' olmalıdır. Şimdi Türkiye ve dünyanın bütün demokratları birleşmek zorundalar. Demokrasiyi kendi ülkemize getirmeliyiz." Sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel'de başlayan 14. Türkiye Eczacılık Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bir sorun varsa o sorunu çözmek için sorunun bütün parametrelerini dinlemek ve parametreler çerçevesinde çözüm üretmek gerektiğine dikkati çekti.

Sağlık ve sosyal güvenliğin öteden beri Türkiye'nin temel sorunlarından olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 2. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu anımsattı.

Anayasa Mahkemesinin, bir kararında sosyal hukuk devletini, "Güçsüzleri güçlüler karşısında koruyarak toplumsal dengeyi sağlamakla yükümlü devlet" olarak tanımladığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, o nedenle sosyal devleti güçlü kılmak için bazı ek düzenlemeler yapıldığını aktardı.

Sorunlara bütüncül bir pencereden bakmak gerektiğinin, siyasilerin ise genelde oy kaygısı ile popülist yaklaştıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Birinci olarak ülkede yaşayan bireyler açısından soruna bakacaksınız. İki, sağlıkta çalışanlar ve onların çalışma koşulları açısından bakacaksınız. Üç, tıbbi donanım ve tıbbi malzeme açısından bakacaksınız. Dört, ilaç sektörü ve kullanımı açısından, beş, sağlık harcamaları ve sosyal güvenliğin finansmanı açısından bakacaksınız. Eğer bu beş parametreyi bir araya getirip sorunu çözme konusunda bir irade ortaya koyamıyorsanız sorunu çözemezsiniz. Nitekim Türkiye'nin sağlık ve sosyal güvenlikte var olan sorunlarını derinleşerek sürdürmesinin temelinde bu 5 soruna eş zamanlı yaklaşamaması var. Sorunun bileşenlerini bir araya getirip ortak aklı egemen kılarsanız, sorunu çözersiniz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı