Reklam
  • Reklam
BİNALİ YILDIRIM’DAN SERT MESAJLAR

BİNALİ YILDIRIM'DAN SERT MESAJLAR

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, dünyada terör konusunda çifte standart olduğunu vurgulayarak, "İstanbul ne kadar güvenliyse, Londra o kadar güvenlidir. Kahire ne kadar güvenliyse Vaşington da o kadar güvenlidir." dedi.

15 Ekim 2018 - 16:14

Yıldırım, İsviçre'nin Cenevre kentinde Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Koordinasyon Toplantısında Dönem Başkanı sıfatıyla yaptığı açılış konuşmasında, Asya kıtasının yükseldiğini ifade etti. Dünyadaki sorunlardan tüm ülkelerin etkilendiğine işaret eden Yıldırım, terör, aşırı eğilimler, bölgesel krizler, yasadışı göç, kalkınma farklılıkları, yoksulluk, insani krizlerin dünya gündeminin değişmez krizleri haline geldiğini dile getirdi.

Yıldırım, parlamenter diplomasinin gücünü gözardı edilemeyeceğine dikkati çekerek, "Aynı zamanda dünya üzerinde dünya üzerinde yaşanan belirsizlikler diğer coğrafyaları olduğu gibi Asya'yı da çok etkiliyor. Evet, sorunlarımız ortak. Bizleri bir araya getiren sebep de bu. Artık sorunlarımıza samimiyetle çözüm aramak mecburiyetindeyiz. Bugün ertelediğimiz yahut görmezden geldiğimiz sorunlar, yarın mutlaka kapımızı tekrar kapımızı çalacak, bu sefer daha daha ağırlaşmış, daha da derinleşmiş şekilde bu sorunlarla yüz yüze geleceğiz." diye konuştu.

“İnsanı yaşat ki, dünya yaşasın”

"Türkiye olarak barış içinde, huzurlu ve mutlu bir dünya görmek için kendi çapımızda gayret ediyoruz." diyen Yıldırım, Türkiye'nin dış politikasının da bu gayretlerin bir tezahürü olarak “girişimci ve insani” yaklaşıma sahip olduğunun altını çizdi.

Yıldırım, “İnsanı yaşat ki, dünya yaşasın” anlayışıyla Türkiye'nin dış politikasının hedefinde insan olduğunu her zaman ifade ettiklerini aktararak , şöyle konuştu:

"Güvenliği çok önemsiyoruz. Günümüzde maalesef hiçbir ülke kimse tam olarak kendini güvende hissedemez, göremez. İstanbul ne kadar güvenliyse, Londra'da o kadar güvenlidir. Kahire ne kadar güvenliyse Vaşington da o kadar güvenlidir. Dolayısıyla küresel terör sınır ve ülke tanımıyor. Gelecek endişesi insanlarda gittikçe çok yaygınlaşıyor. Mevcut gidişat devam ettiği takdirde yarının dünyasında yaşama şartlarının zorlaşacağına dair bir umutsuzluk var."

Dünyanın her köşesinin güvenilir hale getirilebileceğinin altını çizen Yıldırım, terörün kurturulması gereken en büyük küresel sorun olduğuna işaret etti.

"Teröristler insanlığın düşmanıdır"

Yıldırım, terör konusunda dünyada çifte standart olduğunu ve terörle mücadelede asla taviz verilmemesi gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Neye mal olursa olsun terör belasını insanlığın gündeminden düşürmemiz gerekiyor. Terörün ve teröristin etkisiz hale getirilmesi bütün ülkelerin öncelikli hale getirilmesi bütün ülkelerin öncelikli sorunu hale gelmek zorundadır. Çoğunlukla 'İslamist' terörist diye terör tanımlarının yapıldığına şahit oluyoruz. Ama şunu herkes bilmeli ki terörün dini, etnik kökeni, inancı, mensubiyeti fark etmeksizin, bütün teröristler insanlığın düşmanıdır."

Türkiye'nin terörden dolayı 40 yıldır büyük bedeller ödediğini dile getiren Yıldırım, Suriye’de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla hem DAEŞ, hem de PKK/PYD/YPG terör örgütlerine ciddi anlamda darbe vurulduğunu, orada yaşayan insanların hayatının teminat altına alındığını ve ayrıca Türkiye'nin Suriye ile 900 kilometreyi aşan sınırın önemli bir kısmının emniyet altına alındığını anlattı.

Yıldırım, konuşmasının sonunda APA 11. Genel Kurul Toplantısı’nı 29 Kasım – 2 Aralık'ta İstanbul’da gerçekleştireceğini belirterek, üye ülkeleri bu toplantıya davet etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı