Reklam
  • Reklam
BİNALİ YILDIRIM’ DAN AÇIKLAMA

BİNALİ YILDIRIM' DAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Başkalarına asla dayatma içerisinde olmayacağız. Geçmişte bize yapılanları, biz başkasına yapma hevesinde olmayacağız." dedi.

09 Ocak 2019 - 11:22

 

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, geçmişte kılık-kıyafet ve şekille uğraşmaktan çocukların zihinlerinin içindeki cevherin görülmediğini bildirerek, "AK Parti iktidarı imam hatiplerin ayaklarına bağlanan prangaları söküp attı. 28 Şubat'ın karanlık mirası olan bu ayrımcılığı ortadan kaldırdık. 'Bu okullardan sadece imam çıksın, başka bir hayalleri olmasın' diye konulan katsayı zincirini milletimizle birlikte parçaladık." dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kültür Sanat Ödülleri Töreni, Harbiye'deki Cemal Reşit Rey Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, ÖNDER'in 60. yıl kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kısa bir tanıtım filmi gösterildi. TBMM Başkanı Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bu özel toplantıya Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildiğini ancak bugün itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak da iştirak ettiğini söyledi. 31 Mart'ta yapılacak belediye seçimlerinde karar verecek gençleri karşısında gördüğünü aktaran Yıldırım, şiarlarının "Halka hizmet, Hakk'a hizmettir." olduğunu vurguladı.

Yıldırım, imam hatip okullarının, Türkiye'nin geleceğinde geçmişinden çok daha önemli görevi olduğunu dile getirerek, "Bildiğiniz gibi AK Parti iktidarına kadar, imam hatip okullarında birtakım sıkıntılar yaşandı. Hak etikleri muameleyi maalesef görmediler. Toplumumuzun bir kısmının korkması ve çekinmesi gereken yerler olarak göstermeye çalıştılar. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinden bu algıya, hem yasalarda gerekli düzenlemeyi yaparak hem de kafalardaki o yanlış algıyı ortadan kaldırarak bugün hamdolsun bu okulların ve orada okuyan gençlerimizin toplumdaki yeri ve algısı her geçen gün çok daha olumlu yönde gelişiyor." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı