Reklam
  • Reklam
BERAT ALBAYRAK DUYURDU!

BERAT ALBAYRAK DUYURDU!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bakanlık olarak yeni bir yapılandırma ya da bu kapsamda borç ötelemesi gibi bir değerlendirmenin orta vadeli projeksiyonlarında yer almadığını bildirdi.

17 Temmuz 2018 - 14:52

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, yeni dönem ekonomi politikaları  kapsamında, maliye politikalarının, enflasyonla mücadeleye katkı vererek dengeli  büyümeyi destekleyecek şekilde tasarlanacağını kamuoyu ile paylaştıklarını  anımsattı. Bu kapsamda bütçe harcamalarında etkin kontrol, verimliliğin  artırılması ve hedeflerle uyumu amaçladıklarını aktaran Albayrak, özellikle bütçe  disiplininden taviz verilmeyeceğini belirtti.

Maliye politikaları kapsamında tüm mükellefler için öngörülebilirliğin  sağlanması açısından bu açıklamayı yaptıklarına dikkati çeken Albayrak,  halihazırda 7143 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırma başvurularının  devam ettiğini vurguladı. Albayrak, şunları kaydetti:

"Bu kanun ile kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları,  geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere  ayrıcalıklar, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam  ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi gibi imkanlar getirilmiştir. Yapılandırılan  alacakların ilk taksit ödeme süresi içinde peşin ödenmesi halinde hesaplanan  Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90 indirim yapılmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, yeni bir yapılandırma ya da bu  kapsamda borç ötelemesi gibi bir değerlendirme orta vadeli projeksiyonlarımızda  yer almamaktadır. 7143 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırma  başvurularının 31 Temmuz 2018'de sona erecek olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve  mükelleflerimizin bu yapılandırmadan yararlanmaları için son fırsat olduğunu  belirtmek isterim."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek