Reklam
  • Reklam
Bel bölgesindeki yağlardan kurtulmanın yolları

Bel bölgesindeki yağlardan kurtulmanın yolları

Bel bölgesindeki yağlarından yakınanlar için, bel yağlarından kurtulmanın 10 etkili yolu....

23 Mayıs 2018 - 15:57

İşlenmiş tahıllar, margarinler, bitkisel yağlar, soya ve mısırdan kaçının.

Göbek ve bel çevrenizi sıkılaştırmanın en iyi yolu plank yapmaktır. Yere uzanın, kollarınızı dirseklerinize kadar yere yaslayıp ayak parmaklarınızın üstünde dengede durun. Vücudunuzu omuzlarınızdan topuklarınıza düz bir çizgide tutmaya çalışın. İşte bu kadar!

Doğal beslenmye çalışın

Elma, kereviz, kırmızı kapya biber, şeftali, çilek, ıspanak, nektarin, üzüm, fasülye, marul, salatalık, yaban mersini ve patates daha az tarım ilacına maruz kalan sebze ve meyvelerdir. Bu yiyecekleri tüketmeye özen gösterin. Tahıllar her ne kadar iyi besin kaynakları olsalar da, fazlalıkları bel çevrenizde birikiyor olabilir. O yüzden günlük tahıl tüketiminizi 1- 2 porsiyon tahılla sınırlayın

Süt ürünleri ne kadar yararlı?

Birçok insanın, özellikle inek sütüne karşı intoleransı vardır. Fakat bunu fark etmeden süt tüketmeye devam ederler. İnek sütü hazımsızlık , şişkinlik ve kabızlık yapabilir. Bunun yerine ev yapımı hindistan sütü tüketmeye çalışın. Hem günlük süt ihtiyacınızı karşılayacak, hem de bel çevresinde fark edilir bir incelme yaratacaktır.

Yedikleriniz ne yiyor?

Biliyoruz, Türkiye şartlarında doğal besin bulmak zor, doğal beslenen hayvan da. Ancak bitkilerle beslenen hayvanların etinde, yararlı yağlardan olan ve vücuttaki zararlı yağların yakımını hızlandıran Omega 3 ve CLA (conjugated linoleic acid) bulunmaktadır. Yani kasabınızdan mutlaka doğal bitkilerle beslenen hayvan etini istemeyi unutmayın. Ayrıca aklınızda olsun; dana eti yerine hormon verilemediği için kuzu etini, tavuk yerine ise çok daha sağlıklı olan ve eti hormon tutmadığı iddia edilen hindi etini tercih edebilirsiniz.

Bol bol su için

Yeterli su tüketimi, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu dengeyi kurarak, özellikle bel çevrenizde yağ yakımını hızlandırır.

Toksin içmeyi bırakın

Hazır içeceklerin birçoğu yüksek miktarda şeker, yapay tatlandırıcı ya da glikoz şurubu içerir. Bütün bunlar bel çevresinde yağlanmaya sebep olur.

Organik işlenmemiş Hindistan cevizi yağına sofranızda yer açın

Hindistan Cevizi yağının ne kadar faydalı olduğu düne kadar ülkemizde bilinmese de, artık yavaş yavaş hayatımızda hak ettiği yeri almaya başladı. Her konuda mucize kabul edilen Hindistan cevizi yağı, metabolizmayı hızlandıran ender gıdalardan. Bu da doğal olarak vücudumuzdaki yağ yakılışını hızlandırır.

Stresi hayatınızdan uzak tutun!

Stresin hayatımızdaki olumsuz etkilerini hep dinleriz. Bel çevresinde yoğunlaşan dirençli yağ oluşumunun da doğrudan stresle alakalı olduğunu biliyor muydunuz? İster bir yoga sınıfına kaydolun, ister kendinize iyi bir psikolog bulun ya da çevrenizdekilere hayır demeyi ve eleştirilere kulak asmamayı öğrenin. Hayat kaliteniz artarken bel çevrenizdeki yağların azaldığını fark edeceksiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti