Reklam
  • Reklam
"BEKLENTİMİZ BİR AN ÖNCE SÜRECİN SONUÇLANMASI"

"BEKLENTİMİZ BİR AN ÖNCE SÜRECİN SONUÇLANMASI"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İmamoğlu, "Beklentimiz bir an önce sürecin sonuçlanması. Bu sürecin teminatı YSK'dir." dedi.

09 Nisan 2019 - 17:35

CHP'nin ilçe seçim kurullarında başlattığı "demokrasi nöbeti"ne destek vermek için İstanbul'a gelen 55 il başkanı, CHP İstanbul İl Canan Kaftancıoğlu ile CHP 2. Bölge Koordinasyon Merkezinde basın toplantısı düzenledi.Ardından CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu da il başkanlarıyla bir basın açıklaması yaptı.Seçimle ilgili Yüksek Seçim Kurulundaki (YSK) süreci, alınan kararları parti olarak takip ettiklerini ifade eden İmamoğlu, beklentilerinin bir an önce sürecin sonuçlanması olduğunu kaydetti.İmamoğlu, sürecin teminatının YSK olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Günün sonunda YSK'nın süreçle ilgili en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Ancak her geçen süre, her geçen zaman dilimi gerçekten bizleri üzüyor. İstanbul'u, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızı üzüyor. Bir an önce sürecin toparlanması, netlik kazanması adına da sağlıklı adımların en hızlı şekliyle atılması gerekiyor. Bu noktada başka arayışlara girenleri de görüyoruz. Bu arayışların da anlamlı olmadığını, sadece demokrasinin gereği olan bu seçimlerde nasıl kazanarak geliyorsanız, kaybederek gitmenin de demokrasinin doğallığı içerisinde olduğunu kabul etmeleri gerektiğini ve bütün ruh hallerinin buna hazır olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Demokrasi sadece kazanılarak tesis edilemez."

İmamoğlu, artık sürecin tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, YSK'nın en hızlı şekilde en doğru kararı vermesini umut ettiğini, CHP İstanbul İl Başkanlığının yaptığı talep üzerine de, YSK'nın kendisini yetkilendireceğini düşündüğünü söyledi.

Şehrin acil bir yönetime ihtiyaç duyduğunu, yoksulluğun ve işsizliğin en derinden hissedildiğini, ekonomik sıkıntıların büyük kentlerde insanları daha da mağdur ettiğini belirten İmamoğlu, bir an önce yönetime gelip katkı sunmak, sorunları çözüme kavuşturmak istediğini dile getirdi. İmamoğlu, çocuklar ve gençler için projelerini bir an önce hayata geçirmek istediğini ifade etti.

"Kendi koltuklarını kurtaramayacakları gibi ülkemize de zarar veriyorlar"

Ekrem İmamoğlu, şu anda yönetimi devretmek üzere olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimiyle ilgili bir sürü ihbarlar aldığını belirterek, ihbarların da mali düzenlemeler ve verilerle ilgili olduğunu, bazı siyasilerin aldığı bazı kararlarla belediyenin ciddi zararlara uğratılabileceği konusunda duyumlar geldiğini öne sürdü.

Bu olumsuzlukların ve duyumların sona ermesini istediğini belirten İmamoğlu, bir an önce görevi alıp kente hizmet etmek istediğini kaydetti.Partizanlık döneminin sona erdiğini, artık insana, şehre ve topluma hizmet döneminin yaşanacağını dile getiren İmamoğlu, 16 milyon İstanbul ittifakının bu sürece birebir katıldığı, demokrasinin her yönüyle hissedildiği bir dönemi başlatacağını kaydetti.

İmamoğlu, "Rakibimizin adına bu süreci yönetenler, AK Parti'nin içerisinde bu süreçte hata, eksiklikler yapanlar ve acaba koltuğum ne olacak endişesinde olan insanların çırpınışlarını anlıyorum. Ama yanlış yapıyorlar. Kendi koltuklarını kurtaramayacakları gibi ülkemize de şehrimize de zarar veriyorlar. Hatta uluslararası platformda da itibarımızı zedeliyorlar. Bu şehri dünyanın her tarafında izliyorlar. Yapmayın." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un kaderiyle oynanmaması gerektiğini, kaybettirilen zamanın kente bedelinin ağır olacağını söyleyen İmamoğlu, "AK Parti 'nin üst düzey yetkililerinin de oradaki sağduyunun da müsaade etmeyeceğini umut ediyorum. Etmemesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.AK Partili'lere de seslenen İmamoğlu, kollarını açarak sarılmak istediğini, tüm değerleriyle onları da kucaklayacağını duyurmak istediğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti