Reklam
  • Reklam
BAYRAKLILI ÇOCUKLAR DENİZ MÜZESİNİ GEZDİ

BAYRAKLILI ÇOCUKLAR DENİZ MÜZESİNİ GEZDİ

Bayraklı Belediyesi, tarafından düzenlenen gezi programı kapsamında kültür merkezlerinde kurs gören Bayraklılı öğrenciler, Arkas Deniz Tarihi Müzesini ziyaret etti. Okulların kapanmasıyla çeşitli aktivitelerle bir araya gelen öğrenciler, tarihi çok eskilere dayanan yağlı boya tablolardan maket gemilere, denizcilikte kullanılan cihazlara kadar birçok eseri yakından görme fırsatı buldu.

09 Temmuz 2019 - 09:25

Yaz tatilinde sosyal ve kültürel açıdan öğrencilerin kaliteli zaman geçirmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleyen Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 75. Yıl Kültür Merkezi, İhsan Alyanak ile Onur Mahallesi Atatürk Açık Hava Tiyatrosu ve Kültür Merkezinde resim, tiyatro, karikatür, satranç ve drama gibi alanlarda kurs gören öğrenciler için müze gezisi düzenledi. Bornova´da bulunan Arkas Deniz Tarihi Müzesini gezen öğrenciler, M.Ö.1000 yılından başlayarak, 20. yüzyıla kadar olan deniz ve gemi tarihini eğlenerek, öğrendi. Haftada iki gün ziyarete açık olan merkezde 30 yılı aşkın sürede bir araya getirilen 112 gemi maketi, 127 parça gemi antikası ve 123 tablodan oluşan koleksiyonu yakından inceleyerek, bilgi alan öğrenciler keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Gezi sonrası öğrenciler Bayraklı Belediyesinde Başkan Serdar Sandal ile bir araya gelerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklara izlenimlerini soran Başkan Sandal, gençliğe her türlü destek olunacağını belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...