Reklam
  • Reklam
BATUR, EFSANE BAŞKAN ALYANAK’I MEZARI BAŞINDA ANDI!

BATUR, EFSANE BAŞKAN ALYANAK’I MEZARI BAŞINDA ANDI!

CHP Konak BelediyeBaşkan adayı ve Millet ittifakın ortak adayı Abdül Batur, İzmir’e büyük emekleri geçmiş, İzmir’in efsane başkanlarından İhsan Alyanak için ölüm yıldönümünde mezarı başında düzenlenen törene katıldı.

05 Mart 2019 - 09:41

İzmir’in efsane belediye başkanlarından İhsan Alyanak, ölüm yıldönümünde Altındağ Kokluca Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenineAlyanak ailesi adına torunu Gizem Alyanak Şenyüz ve eşi Erdal Şenyüz, CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu, CHP Konak belediye meclis üyeleri ve partililer ve Alyanak’ın sevenleri ve dostları katılırken, sağlık sebepleri ile ailenin diğer fertlerinin katılamadığı bildirildi. Anma programının moderatörlüğünü yapan Recai Acar ‘İzmir’imize büyük emekler vermiş, değerli abimiz İhsan Alyanak’ı anmak hepimizin görevi ve borcu’ diyerek anma törenine başladı.

Ailemize en yakın olan başkan

İzmir’in Efsane başkanın Torunu Gizem Alyanak ise yaptığı konuşmada ‘ bugün gerçekten çok mutlu olduğum bir gün. Dedemin bugün 11.nci ölüm yıldönümünü, ailemize en yakın başkanla, Abdül Batur başkanımızla anmaktan büyük onur duydum. Ailem sağlık sebepleri nedeniyle katılamadılar. Ben eşimle ailemi temsilen buradayım. Narlıdere sahilevlerinde her zaman yanımızda olan başkanımız ve bugün burada bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ailem adına teşekkür ediyorum.

‘Her zaman halkın içinde ol’

İzmir’e büyük emekler vermiş olan İhsan Alyanak’ın anma töreninde bir konuşma gerçekleştiren CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, İhsan Alyanak’ı1993 yılında tanıdım. Ortak paydamız Narlıdere Sahilevleri idi. Alyanak ailesi ile de oradan tanışırız. İlk başkan olduğumda iki veya üç nisan olması lazım, hemen başkanımın yanına gittim. Ondan nasihatlar aldım. Bir efsane başkandan yeni bir belediye başkanı olarak görüş ve önerilerini alırken aynı zaman neyi yapıp yapmamız gerektiğini konuştum. O gün benim yolumu aydınlatacak çok önemli şeyler söyledi ve nasihatlarda bulundu. En önemli nasihatı ise ‘Her zaman halkın içinde ol’ demişti. Bana söylediği ve her zaman uyguladığım en önemli nasihati buydu. Kendisi zaten başkanlık yaptığı süreçte diğer belediye başkalarına örnek olan, onlara cesaret veren bir başkandı. Onu greyder başında, işin başında görürdü insanlar. Bu halka da güven verirdi. İzmir için çok önemli bir simgeydi. En son doğum gününde Narlıdere’de tüm arkadaşları ve dostlarıyla bir araya gelmiştik. Her zaman aklımızda yer etmiş olan o tok ve güçlü sesi ile bize yine umut ve çalışma şevki aşılamıştı. İzmir için çok önemli bir simge ve efsane bir belediye başkanı idi İhsan Alyanak. Efsane başkanı bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum. Işıklar içinde uyusun. Müjgan teyzemizde bizim için çok önemli bir simgeydi. İhsan Alyanak gibi dev bir gücen eşlik yapmak ta çok zor bir olaydı. Müjgan teyzemiz her zaman onun yanında, arkasında ve destekçisiydi. Sayın İhsan Alyanak’ı ve eşini bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek