Reklam
  • Reklam
Başbakan’dan ABD’nin Suriye Saldırısına Destek: Saldırı...

Başbakan'dan ABD'nin Suriye Saldırısına Destek: Saldırı Olumlu Adım

Başbakan Yıldırım:, "Geçtiğimiz günlerde Suriye'de alçak rejim kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katletti. Saldırıyı olumlu bir adım olarak görüyoruz.

14 Nisan 2018 - 13:37

ABD, İngiltere ve Fransa'nın gece yarısı düzenlediği saldırı, dünyayı temellerinden sarstı. Türkiye'den konuyla ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Son olarak Başbakan Binali Yıldırım Esenler'de yaptığı konuşmada "Saldırıyı olumlu bir adım olarak görüyoruz." dedi. Ancak Batı'yı da eleştirdi: Kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor. 7 yıldır insanlar ölüyor, bugüne kadar neredeydiniz?

"BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?"

Başbakan Yıldırım, "Geçtiğimiz günlerde Suriye'de alçak rejim kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katletti. Birdenbire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler seslerini yükselttiler. Peki 7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyor, vahşet devam ediyor, sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor. Bugüne kadar neredeydiniz?" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine yönelik dün geceki saldırısı kapsamında başkent Şam yakınında bir kimyasal silah araştırma merkezi, Humus'un batısında yer alan bir kimyasal silah deposu ile kimyasal silahlarla ilişkili bir komuta merkezinin vurulduğu bildirilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti