Reklam
  • Reklam
Balbay öğretmen intiharlarını Meclise taşıdı

Balbay öğretmen intiharlarını Meclise taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, OHAL döneminde Türkiye’de artan intihar vakalarını TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak gündeme getirdi. Balbay, OHAL döneminin yaratmış olduğu hak ihlallerinin toplumsal, ekonomik ve hukuksal açıdan büyük yarılmalara ve bunalımlara yol açtığını belirterek, “her hafta bir öğretmen intihar ediyor” dedi.

19 Nisan 2018 - 15:03

Balbay, iftihar etmemiz gereken mesleklerde artık intihar haberleriyle karşılaştığımızı belirterek şöyle dedi:“Aydın'da öğretmen Merve Çavdar atanamadığı için intihar etti. 2017 yılında açığa alınan 50 kamu görevlisi ve atanamayan 52 öğretmen intihar etti. Bu yaşananlar AKP iktidarının ülkeyi getirmiş olduğu durumun bir sonucudur. Bir toplum intihar ediyor. Biz bu cumhuriyeti Ulusal Kurtuluş Savaşı'yla kurduk. Bugünkü iktidar adeta bir ulustan kurtuluş savaşı vermektedir.”

 

Balbay son olarak Avrupa Birliği’nin 2018 yılına ilişkin Türkiye raporuna dikkat çekerek şöyle dedi:“Avrupa Birliği’nin son raporu Türkiye'nin uygarlıktan hızla uzaklaştığını gösteriyor. Etrafımızdaki komşulardan da uzaklaşıyoruz. İktidar, hükümet Türkiye'yi bir karanlığa sürüklemekte. Bu durumdan çıkışın tek yolu AKP iktidarını sağlıklı koşullarda yapılacak bir seçimle göndermektir.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti