Reklam
  • Reklam
BAKAN VARANK DUYURDU !

BAKAN VARANK DUYURDU !

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugünden itibaren akıllı dijital teknolojileri desteklemeye başlıyoruz. Bu teknolojileri yerli olarak geliştiren KOBİ'lere uygulama ve ticarileşme desteği vereceğiz ayrıca üretim süreçlerini dijitalleştirmek isteyen KOBİ'leri de teşvik edeceğiz.

04 Mart 2019 - 13:54

Bugünden itibaren akıllı dijital teknolojileri desteklemeye başlıyoruz diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sizlerle çok yeni bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. KOSGEB yeni bir çağrıya çıktı bugünden itibaren akıllı dijital teknolojileri desteklemeye başlıyoruz. Bu teknololojileri yerli olarak geliştiren KOBİ'lere uygulama ve ticarileşme desteği vereceğiz. Ayrıca üretim süreçlerini dijitalleştirmek isteyen KOBİ'leri de teşvik edeceğiz. Buna seracılık yatırımları da dahil bu manada dijitalleşmeden seracılık yatırımları da faydalanabilecek. Çağrımızın işletme başına 1 milyon lira ve daha da önemlisi bunun 300 bin lirası hibe şeklinde. Başlattığımız programlarla sanayimizin rekabet gücünü arttırıyor ve teknolojik değişimin getirdiği risklere karşı temellerimizi inşallah sağlamlaştırıyoruz."

"YERLİLEŞTİRMEYİ ODAĞIMIZA ALDIK"

Son dönemde uyguıladığımız politikalar üretimin öncü göstergelerine olumlu şekilde yansındı. Hem realitesinde hem de ekonominin genelinde güven artıyor. Yabancı yatırımcıların da güveni artıyor. 2017'ye göre yüzde 13'lük bir artışla 2018 yılında ülkemize 13 mnilyar dolarlık doğrudan yabancı yatarımcı girişi oldu. Tek başına bu gelime bile ülkeye duyulan güvenin arttığının en somut bir göstergesi. Ağustıos ayındaki spekülatif kur ataklarından sonra hızla toparlanma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Elbette durmak yok. Şimdi yerlileştirmeyi odağımıza aldık.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti