Reklam
  • Reklam
BAKAN SOYLU’DAN ÇOK SERT TEPKİ

BAKAN SOYLU'DAN ÇOK SERT TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Beni edebe davet ediyor Pervin Buldan, Sezai Temelli. Sen hangi edepten bahsediyorsun. Bu ülkeyi peşkeş çekmek, satmak ve bölmek için her şeyi yapıyorsunuz, hangi edepten bahsediyorsunuz." sözleriyle HDP'lilere tepki gösterdi.

06 Mart 2019 - 10:49

 

İzmir'in Bayındır ilçesinde, AK Parti Bayındır Belediye Başkan Adayı  Uğur Demirezen'in seçim ofisi önünde toplanan vatandaşları selamlayan Soylu,  seçim otobüsü üzerinden konuşma yaptı.

Bakan Soylu, Türkiye'nin her köşesinde huzur bulunduğunu belirterek,  "Diyarbakır, Şırnak, Bitlis, Van'da da artık kimsenin borusu ötmüyor,  milletimizin borusu ötüyor." diye konuştu. Diyarbakır ziyaretinde binlerce insanla bir araya geldiğini kaydeden  Soylu, geç vakitlere kadar programlar yaptıklarını, kendilerine "Otobüsün üzerine  çıkma" diyenlere "Demirden korkan trene binmez" yanıtını verdiğini anlattı.

Soylu, Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya, zayıflatmaya çalışanlara karşı  tek gücün bulunduğunu ifade ederek, bunun da Allah'ın emri tevhit, birlik  olduğunu kaydetti. Bu coğrafyaya zayıflık ve tembelliğin yakışmayacağını anlatan  Soylu, "Çok çalışmalıyız, gayret etmeliyiz ve ülkemizi dünyanın en güçlü  ülkelerinden biri haline getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Hangi edepten bahsediyorsun"

Bakan Soylu daha sonra Buca ilçesi Kasaplar Meydanı'na geçerek, AK  Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan ile burada toplanan vatandaşlarla  sohbet etti.

Türkiye'nin zengin, güçlü, bağımsız olmasını istemeyenlerin olduğunu  aktaran Soylu, "Bu coğrafyada parmağımızı oynatmadan kimseye oyun kurdurmayız."  dedi.

Kendisinden sonra da içişleri bakanının olacağının ama başka ülkenin  bulunmayacağının altını çizen Soylu, "Yıllarca kafamıza vurdular, 'siz kimsiniz  ki bu ülkeyi idare edeceksiniz' diyenlere karşı, 'siz kimsiniz ki muktedir  olacaksınız' diyenlere karşı bu ülkeyi öyle bir hale getirdiniz ki Allahıma  şükürler olsun milletimiz hem muktedir hem iktidar." şeklinde konuştu. Bakan Soylu, İzmir'de yaptığı konuşmalarla ilgili HDP'den basın  açıklaması yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Beni edebe davet ediyor Pervin Buldan, Sezai Temelli. Sen hangi edepten bahsediyorsun. Bu ülkeyi peşkeş çekmek, satmak ve bölmek için her şeyi  yapıyorsunuz, hangi edepten bahsediyorsunuz. Neymiş, 15 tane ilde İstanbul'dan  başlayarak bu PKK'nın vekilleri... Kusura bakmayın ben onlara milletvekili demem,  kim derse de kendi adıma doğru bulmam. Onların bu asil milletin vekili olabilecek  karakterleri yoktur, o kadar basittir. Bu milletin vekili olamazlar, onlar  terörün vekilidir, onlar PKK'nın vekilleridir. Zaten 'biz PKK'nın vekili değiliz'  demiyorlar. Öyle bir cesaretleri yok, öyle güçleri yok. Ne olacakmış, Apo'nun  İmralı'dan çıkması için bunlar İstanbul'dan başlayıp Diyarbakır'a kadar  yürüyeceklermiş. Bende ne dedim onlara, ulan sizi yürütürsek adam değiliz be."

Türkiye'nin yerli ve milli üretimi gerçekleştireceğini, bütün  engellemelere rağmen dünyaya ve etrafına umut veren bir ülke olacağını aktaran  Soylu, Türkiye'de 4,5 yıl seçim olmadığı dönemin bulunmadığını, bunun iyi  değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Soylu, terörün yanı sıra uyuşturucuyla da etkin mücadele ettiklerini  belirterek, geçen yıl ele geçirilen kokain miktarının fazlasının bu yıl sadece 2  ay içerisinde yakalandığını ifade etti.

Annelerin çocuklarını okula gönderirken gözlerinin arkada  kalmayacağını aktaran Soylu, "Bizim çocuklarımızın ailelerine, zihinlerine,  geleceklerine inançlarına uyuşturucuyla saldıran satıcıları da onların  patronlarını da yerin 7 kat dibine gömmez isek namerdiz." ifadesini kullandı. Soylu, 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa  Arslan'a destek verilmesini istedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti