Reklam
  • Reklam
BAKAN SOYLU’ DAN AÇIKLAMA

BAKAN SOYLU' DAN AÇIKLAMA

Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde toplandı. Toplantıya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Ankara Valisi Vasip Şahin, Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanı İbrahim Seydioğulları, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve kurul üyeleri katıldı.

13 Şubat 2019 - 13:02

Söz konusu dönem içerisinde gerçekleştirilen 8 ayrı operasyon ve  yakalamalara değinerek, 13 ton 280 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdiklerini  anlatan Bakan Soylu şunları söyledi:

"Bu büyük yakalamaların bize anlatmak istediği şudur. Dünyadaki zehir  kartellerinin, uyuşturucu çetelerinin, terör örgütlerinin bu işe yaptıkları  yatırım giderek artmaktadır. Uyuşturucu meselesi sadece çeşit değil, aynı zamanda  ölçek değiştirmektedir. Bakın sadece az önce saydığım 8 operasyonda ele geçen  malzemenin toplam ağırlığı, 13 bin 280 kilogram yapıyor. Sadece 8 operasyon  saydım. Ve buna İstanbul’da yakalanan 260 kilogram sentetik madde dahil değildir.  Çünkü o bir hammaddeydi ve bu 260 kilogram sentetik maddeden 260 ton bonzai  üretilmesi mümkün olabilecekti."

Uyuşturucu sorununun artık ölçek değiştirdiğini, üretim, sevkiyat ve  üretim tekniklerinin geliştiğini belirten Soylu, hem küresel ölçekte hem de  Türkiye'ye yönelik tehlikenin büyüdüğünü ve artık yakalamaların tonlarla ifade  edildiğini aktardı.

Ele geçen uyuşturucunun yakalanmaması durumunda binlerce gencin  vücuduna bu zehirlerin gireceğini vurgulayan Soylu, öte yandan terör örgütü  PKK'nın da bu ticaretten kazanacağı para ile silah alıp, canlar yakacağını  kaydetti.

Yapılan çalışmalar ve operasyonlar sayesinde uyuşturucuya bağlı ölüm  rakamlarının da azaldığını ifade eden Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben bir söz söyledim, çok eleştiri aldım. Şimdi her yerde bunu  anlatıyorum. Doğrudur, sert bir sözdü ama meselenin vehameti, açık söylüyorum  beni korkuttu. 2013’te 232’lerde olan uyuşturucuya bağlı ölümlerde 2016 rakamı 920, 2017 rakamı ise 941 olarak görünce ve buradaki hızlı yükseliş trendini  görünce, buraya müdahale etmek zorunda kaldık."

Gerek toplum, gerek ilgili bütün kurumlar ve İçişleri Bakanlığının  sorumlu tüm birimlerinin meseleye özel bir önem verdiğini ve uyuşturucuya bağlı  ölüm sayılarını neredeyse yarı yarıya azalttıklarını kaydeden Soylu, geçen yıl kasım ayı itibarıyla bu rakamın 491 olduğunu ifade etti.

Bakan Soylu, 2018 yılı genelinde ise uyuşturucuya bağlı ölüm sayısının  en fazla 600'lere çıkabileceğini bildirdi.Türkiye’de uyuşturucu ile mücadelede bir trend yakaladıklarını anlatan  Soylu, 2016'dan 2018'e kadar operasyon sayılarının yüzde 70.3, gözaltı  sayılarının ise yüzde 56.7 oranında arttığını vurguladı.

Aynı şekilde alınan önlemler sayesinde yasa dışı kenevir ekim  miktarının da azaldığına işaret eden Soylu, "Yasa dışı kenevir ekiminde 2016’da  81 milyon kök alınıyordu. İki yılda bunu 8’de bire düşürdük. 2018 yıl sonu  itibarıyla 10 milyon yasa dışı kök kenevir ele geçirdik." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti