Reklam
  • Reklam
BAKAN PAKDEMİRLİ’ DEN AÇIKLAMA

BAKAN PAKDEMİRLİ' DEN AÇIKLAMA

Türkiye et ithalatını tartışırken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin sığır varlığının zengin olduğunu dile getirerek, " Küçükbaş hayvan varlığına bakıyorum, tüm sığır varlığında Avrupa Birliğinde birinci sıradayız. Büyükbaş havyan varlığında da Fransa'dan sonra Avrupa'da ikinci sıradayız" diye konuştu.

18 Şubat 2019 - 16:17

Kırklareli'de Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Birleşmiş Milletler verilerine göre, Türkiye tarımsal üretimde Avrupa’da 1, dünyada 7, toprak kaynağı olarak 17. sırada. Buradaki en büyük başarı, üreticinin başarısı. Biz sadece destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kırklareli'de Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bakan Pakdemirli, Tarım ve Orman Sektörü üzerine çeşitli açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, gelecek yıllarda gıdayı üretmenin teknolojiyi üretmekten daha önemli hale geleceğini ifade ederek, “Ben hep konuşmalarımda şunu söylüyorum; dünyayı doyuran ülke, dünyanın lideri olacak. Gıda üretimi ve tarımsal ürünleri işleye firmalarda çok ön planda olacaklar. Her konuşmamda ifade ediyorum tarım savunma sanayin çok daha önemli. Tarım arazimiz yoksa savunma sanayimiz olmuş bir önemi yok. Çünkü bir savaş durumunda aç kalırsınız. Aç kaldığınız zaman uçaklarınızı yiyemezsiniz. Roketlerinizi yiyemezsiniz. Elektronik aletlerinizi yiyemezsiniz. Yani buzdolabı boşsa bunların hepsi boş” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek