Reklam
  • Reklam
BAKAN GÜL’DEN MESAJ

BAKAN GÜL'DEN MESAJ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı mensuplarımız hiçbir zorluk karşısında yılmadan, hukukun ve vicdanın sesinden başka hiçbir harici etkiye aldırmadan bu yeni dönemde de bağımsızlık ve tarafsızlık vasıflarını özenle koruyarak çalışmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

03 Eylül 2018 - 13:56

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajında yargı  mensupları ve adalet teşkilatı için yeni bir çalışma dönemi başladığını dile getirdi.

Milletin bütün fertlerine ve  adalet için kapısına gelen herkese ayrımsız hizmet eden yargı ve adalet  teşkilatının, kendisine yönelik hukuk dışı saldırılara, baskı, tehdit veya şantaj  girişimlerine, gücünü ve itibarını koruyarak cevap vereceğine inançlarının tam  olduğunu aktardı.

"Türk yargısı, yargıyı, devlet iktidarını bütün olarak ele geçirmenin  önemli araçlarından biri olarak gören ihanet şebekesinin kuşatmasını büyük ölçüde  kırarak gücünü ve itibarını adeta yeniden inşa etmiştir." ifadesini kullanan Gül,  şunları kaydetti:

"Yargı mensuplarımız hiçbir zorluk karşısında yılmadan, hukukun ve  vicdanın sesinden başka hiçbir harici etkiye aldırmadan bu yeni dönemde de  bağımsızlık ve tarafsızlık vasıflarını özenle koruyarak çalışmaya devam  edecektir. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının asli failleri hakkındaki  yargılamalar önemli ölçüde tamamlandı. Yargı mensuplarımızın çalışma temposuna ve  davaların seyrine bakarak bu yargılamaların yıl sonunda çok büyük ölçüde  gündemimizden çıkacağı anlaşılmaktadır. Diğer taraftan, FETÖ silahlı terör  örgütünün üye ve yöneticileri hakkındaki davalar da hızla devam etmektedir. Bütün  bu davaları mesai mefhumu gözetmeksizin sonuca ulaştıran,  kuyumcu titizliği ile  çalışarak haklıyı haksızdan, suçluyu suçsuzdan ayıran bütün yargı mensuplarımıza  özellikle teşekkür etmek isterim. Önüne gelen adli ve idari uyuşmazlıklara  süratle ve adaletle yanıt veren bütün yargı mensuplarımızın mesaisi bizim için  çok değerlidir. Onlar hukuk ve adalet ölçüleri içinde fedakarca çalışırken, biz  de vatandaşımızın yargı ve adalet hizmetlerinden daha yüksek kalite ve  standartlarda yararlanmasını sağlayacak reform politikaları üzerinde çalışmaya  devam edeceğiz."

YARGIDA HEDEF SÜRE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük  Eylem Planı'ndaki kısa vadeli hedeflerin yanı sıra, yıl sonuna kadar, katılımcı  bir anlayışla güncellemeyi planladıklarını Stratejik Plan ve Yargı Reformu  Strateji belgeleriyle orta ve uzun vadede hayata geçirecekleri reform adımlarını  ortaya koyacaklarını belirten Gül, bugün itibarıyla başlattıkları "Yargıda hedef  süre" uygulamasıyla yargısal süreçlerin daha öngörülebilir, daha şeffaf ve  kamuoyu denetimine açık hale geleceğinin altını çizdi.

Adalet hizmetlerinin merkezinde hakimler, savcılar, avukatlar ve  adalet personelinin bulunduğuna işaret eden Gül, hayata geçirilen bütün  iyileştirmeler ve gerçekleştirilen bütün yeniliklerin, onların çaba ve  çalışmasıyla "adaleti" ve "vatandaş memnuniyetini" sağlayacağını vurguladı.

Adalet Bakanı Gül, yargı mensuplarının, vicdanlardan başka hiç bir  tartıda gerçek ağırlığını bulmayan adaleti ararken ve tesis etmeye çalışırken,  toplumun adalet duygusunu, adalet beklentisini ve maşeri vicdanı da tatmin edecek  biçimde hassasiyetle çalışmaya devam edeceklerine inancını aktararak, "Adaletin  tesisi için fedakarca çalışan bütün hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza  ve adalet personeline görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyor, yeni adli  yılın ülkemize, milletimize, vatandaşlarımıza ve bütün yargı çalışanlarına  hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diyerek konuşmasına son verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti