Reklam
  • Reklam
BAKAN ALBAYRAK’ TAN ÖNEMLİ MESAJLAR

BAKAN ALBAYRAK' TAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin 2019'a emin adımlarla girdiğini söyledi

19 Aralık 2018 - 09:10

Bakan Albayrak, Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri kapsamında gerçekleştirdiği sunumda ve milletvekillerinin sorularını yanıtlarken şu açıklamalarda bulundu:

ALTIN İHALESİ

Altına dayalı tahvil ihracı stratejik bir adım. Altına dayalı tahvil ihracı son iki yılda 6.5 tona yakın altının yastık altından ekonomiye kazandırılmasına vesile oldu. Ne kadar sermayenin kayıt içine getirildiğini ortaya koydu. Farklı kaynaklarda biriken sermaye, döviz ve altının reel ekonomiye kazandırılmasına yönelik adım gayet başarılıdır.

YÜKSEK FAİZ İDDİASI

"Niye Hazine faizleri yabancılara yüksek, vatandaşa düşük?" deniliyor. Vatandaşa ihraç 1 yıl, 2 yıl düşük süreliyken, bu ihraçlar 5-10 yıl süreli.

ESNAFA, ÇİFTÇİYE DESTEK

Esnafımıza, çiftçimize yapılandırma noktasında çok önemli düzenlemeler, düşük faizli kredilerle desteklerimiz devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Ziraat Bankası 530 bin çiftçimizin yaklaşık 30 milyar liralık çiftçi kredisini 2019 Temmuz ayı sonrasına öteledi.

ASGARİ ÜCRET İKİ KAT ARTTI

Asgari ücret net olarak 184 liradan 1603 liraya çıkmış. Nominal yüzde 770, reel olarak yüzde 94'lük bir oranla AK Parti iktidarları döneminde iki katına yakın artış gösterdi.

9 MİLYON KİŞİYE İŞ

AK Parti döneminde ekonominin yıllık ortalama yüzde 5.7 büyüdüğünü dile getiren Bakan Berat Albayrak, "Kişi başına gelir 3 kattan fazla artarken, 2005'ten bu yana 9 milyon kişiye iş imkânı sağlandı" dedi.

İhracat ve turizm gelirleri artmaya devam ederken, Türkiye ekonomisinin üç ay arka arkaya cari fazla verdiğini hatırlatan Albayrak, "Yıl sonunda cari işlemler açığında 30 milyar doların aşağısında kalacağız" diye konuştu.

HEDEF TEK HANELİ ENFLASYON

Enflasyonla Mücadele Programı'nın etkisini göstermeye başladığını belirten Albayrak, "Enflasyondaki bu düşüş, fiyatlama davranışları için beklentileri de olumlu yönde etkiledi. Hedefimiz tek haneli enflasyon, mali disiplin temel çıpamız olacak" diyerek açıklama yaptı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti