Reklam
  • Reklam
BAKAN ALBAYRAK’TAN MÜJDE

BAKAN ALBAYRAK'TAN MÜJDE

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, programdaki müjdeleri açıklarken, “Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna dek zam yapılmayacak. Firmalar en az yüzde 10 indirim uygulayacak. Bankalar kredi faizinde yüzde 10 indirim yapacak. Vatandaşlarımız indirim logosu taşıyan ürünleri tercih etmeli. Türkiye olarak bu suni süreci geride bırakacağız” dedi

10 Ekim 2018 - 11:17 - Güncelleme: 10 Ekim 2018 - 11:35

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıkladı. Oluşturulmak istenen endişe havasına izin verilmediğini dile getiren Albayrak, "Bugüne kadar takip edilen bu adımların bir sonraki adımı niteliğinde çok daha güçlü yapısal adımlarla güçlü koordinasyon içinde hayata geçirilecek politikalarla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacağız.

Tüm bu adımlarla birlikte Yeni Ekonomi Programı'nda ifade ettiğimiz üzere önümüzdeki sürecin ilk fazı olan dengelenme süreci başlamıştır" şeklinde konuştu.

KİMSENİN ÇIKARINA DEĞİL

Berat Albayrak, özellikle son dönemde kurdaki yukarı yönlü hareket ve oynaklığın yavaş yavaş geride bırakıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçoğumuz iş dünyasından burada... Bizim ekonomi anlayışımızda topyekun milletçe kazanmak var. Bugün spekülatif atakların etkisiyle fiyatlarda oluşan bu tablo hiç kimsenin çıkarına değil. Bu tabloda kimsenin kazanması mümkün değil." Albayrak, açıklayacakları programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacaklarını belirterek, "Girdi maliyetlerini düşürecek, fiyatlarda oluşan hareketliliğin firmalarımızı zarara sokmayacak ve işsizliği artırmayacak bir program üzerinde çalıştık" dedi.

Bakan Albayrak, holdinglerden, KOBİ'lere kadar tüm üretim, hizmet, tedarik ve perakende zincirleri içindeki firmalarla birebir görüşme yaptıklarını belirterek, "İş dünyamız ve birliklerle iletişime geçerek programın detaylarını anlattık. Bu görüşmelerde, birliklerimizden, iş dünyası temsilcilerimizden büyük bir samimiyetle destek ve sahiplenme gördük" diye konuştu.

MUTABIK KALDIK

Bu görüşmelerde, bu hareketin bir çıtasını belirledikleri bilgisini veren Albayrak, "Bu harekete katılım için tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmaları ve bu indirimi yıl sonuna kadar sürdürmeleri fikri üzerinde topyekun bir mutabakata vardık. Bu bir gönüllü kampanya. Katılımlardan mutluluk duyuyoruz. Ama katılmayanlara da bir şey diyemeyiz. Zorunluluk yok" değerlendirmesinde bulundu.

BANKALAR FAİZLERİ YÜZDE 10 İNDİRECEK

Bakan Albayrak, "1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere, bankalarımız bu kapsamda yüksek faizle kullandırılmış kredilerin faiz oranlarında yüzde 10 indirim yapacaklarını ifade etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK

Mücadeleye ilişkin detayları paylaşan Albayrak, "Yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak" dedi.

İŞTE ALBAYRAK'IN VERDİĞİ MÜJDELER:

BELİRLENEN LOGO İLE KATILACAKLAR

Albayrak, TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, BMD, üretici birlikleri ve sektörlerdeki firmalarla birlikte bu sürecin iletişimine başladıklarını dile getirerek, "Bu topyekun mücadeleye katılacak tüm firmalarımız, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 kampanyasını uygulayacaklarını taahhüt ettiler" bilgisini verdi.

SEPETTEKİ TÜM MARKALAR VAR

Albayrak, yüzde 10 indirimin alt limit olduğuna dikkati çekerek, "Bunun üzerine ne kadar çıkarlarsa destekleri de o kadar fazla olur, destekleri ne kadar fazla olursa milletimizin de teveccühü o oranda yüksek olur. Bu logo ile mücadele kapsamında yansıtılacak Bu indirimler, indirim kampanyalarına ek olacak.

Burada enflasyon sepetindeki ürünlerin tüm markaları var. Bunun ötesinde bir çağrı yapıyoruz. Bu mücadeleye sahip çıkın. Bu mücadeleye omuz verin. Bu logo ile dükkanlarımızı, ürünlerimizi, caddelerimizi, AVM'lerimizi adeta süsleyeceğiz" diye konuştu.

SİTE KURULDU

Bu kapsamda bir internet sitesi kurduklarını da aktaran Albayrak, şu bilgileri verdi: "www. enflasyonlamucadele.org.tr" adını verdiğimiz bu site bugün itibarıyla binlerce rakamı buldu."

KDV İADELERİ ÖDEMELERİ HIZLANDI

Berat Albayrak, 2018 yılının son üç ayı için bekleyen KDV iadeleri ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek, "KDV iade ödenme süreçlerini çok ciddi oranda

hızlandırıp, bu yıl sonuna kadar başvuruların tamamını neticelendirme sürecini taahhüt ediyoruz" dedi.

HAL YASASI DEĞİŞECEK

Berat Albayrak, enflasyonla mücadele kapsamında hal yasasında değişiklik yapılacağını belirtti. Albayrak, "Spekülatif fiyat artışlarına sebep olan fırsatçılık, stokçuluk ile etkin mücadele edeceğiz" diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Bakan Albayrak, vatandaşlardan bu mücadeleye sahip çıkmalarını ve vatandaşların bu mücadelenin logosunun bulunduğu mağaza ve iş yerlerini tercih etmelerini istediklerini söyledi.

Albayrak, "Vatandaşımız AVM'ye, çarşıya çıktığı zaman bu kampanyaya katılan firmaları bence öncelikli tercih etmeli. Vatandaşın hassasiyeti başarıyı getirecek" mesajını iletti.

KİMSE ENGEL OLAMAYACAK

Bu topyekun mücadele kapsamında, 81 milyon Türkiye olarak bu suni sürecin de geride bırakılacağını vurgulayan Albayrak, "Kimsenin şüphesi olmasın. Büyük ve güçlü Türkiye yolculuğunda ok yaydan çıkmıştır ve hedefine ulaşmasına kimse engel olamayacaktır" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti