Reklam
  • Reklam
BAKAN ALBAYRAK’TAN BOMBA MESAJLAR

BAKAN ALBAYRAK'TAN BOMBA MESAJLAR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Fiyat istikrarı açısından zorluk ve risklerin farkındayız" dedi. Bakan Albayrak açıklamasının devamında "Para politikası çerçevesinde tedbirlerin alınacağından eminiz" dedi. Bakan Albayrak "IMF'ye başvurma planımız yok, yabancı yatırımcı çekmeye odaklandık" dedi.

03 Eylül 2018 - 10:55

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, piyasalar hakkında açıklamalar yaptı.

Bakan Albayrak, "Gelinen seviyeler enflasyonla topyekün mücadele gerektiriyor." dedi.

satır başları şu şekilde:

IMF'YE BAŞVURU YOK

Reuters'a konuşan Bakan Albayrak, Türkiye'nin IMF'ye başvurmayacağını söyledi.

ARTIŞLAR NORMAL

Enflasyonla topyekün mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Berat Albayrak, "Maliyet şokları sonrası kısa vadede geçici artışlar normal." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

"TCMB Türkiye'de bir çok ükede olmadığı kadar bağımsızdır ve bu bağımsızlıkla ilgili adımları atma konusunda süreci devam ettirecek.

BANKACILIK VE FİNANS SEKTÖRÜ

Bankacılık ve finans sektörü 2018 yılında da sağlam ve güçlü duruşunu sürdürüyor... Bankacılık sektörü sermaye yeterlilik radyosu yasal alt sınırın yaklaşık iki katı olan yüzde 16.3 seviyesinde ve tahsili gecikmiş alacak oranı ise yüzde 3 düzeyinde. Bankacılık sektörünün yabancı para net açık pozisyonu bulunmuyor. Karlılık açısından ise akran ülkelere kıyasla olumlu performansını sürdürüyor.

SEKTÖRÜN EN GÜÇLÜ YANLARINDAN

Türk bankacılık sektörü, kriz tecrübesi konusunda en yüksek deneyime sahip sektördür. Bu, sektörün en güçlü yanlarından birini oluşturuyor.

Tüm bunları göz önünde bulundurunca, bu aşamada bu endişelere katılmam için bir sebep yok.

Ancak, biz bankacılık sektörünün ne kadar önemli bir sektör olduğunun bilincindeyiz. Gerek bankalarımızla gerekse BDDK ile sıkı bir işbirliği ve koordinasyon içindeyiz. Sonuçta bankalarımız iyi olursa ülke ekonomimiz iyi olur, ülke ekonomimiz iyi olursa bankalarımız da iyi olur. Bu bilinç içerisinde aynı hedefler doğrultusunda ve birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bankacılık sisteminde bir sorun beklemiyoruz ama olması durumunda da altını çizerek söylüyorum piyasa kuralları içerisinde ve milli bir duruşla her türlü desteği veririz. Bu destekler günün koşullarına göre ilgili kurumlarımızca değerlendirilip hızla yürürlüğe konuyor bundan sonra da aynı hız ve koordinasyonla, ihtiyaç olursa, gerekenler yapılacaktır.

Merkez Bankamız hem fiyat istikrarını hem de finansal istikrarı gözetmek amacıyla döviz kurlarında yaşanabilecek oynaklıkların ve ekonomik temellerden uzaklaşabilecek fiyat oluşumlarının yakından takip etmektedir. Dolayısıyla, döviz kurlarında oluşabilecek aşırı oynaklıkları ve sağlıksız fiyat oluşumlarını durumlarında piyasaya farklı araçlarla müdahale etme imkanına sahiptir.

Son günlerde artan kur hareketliliği ilgili kurumlarımız tarafından dikkatle izlenmekte ve gerekli önlemler alınmaktadır. Ortaya çıkabilecek riskler ve alınacak tedbirler geniş kapsamlı biçimde ilgili kurumlar tarafından değerlendirilmektedir. Önümüzdeki dönemde de maliye ve para politikasındaki

eşgüdüm sayesinde atılacak adımlar sağlıklı fiyat oluşumlarını destekleyecek ve piyasalardaki oynaklıklar normal seviyelere gerileyecektir. Buna rağmen kamu bankalarında bir sermaye artışı ihtiyacı olursa elbette piyasa koşulları içinde gereken yapılır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti