Reklam
  • Reklam
BAKAN AÇIKLADI; 10,5 MİLYON VATANDAŞ...

BAKAN AÇIKLADI; 10,5 MİLYON VATANDAŞ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İmar Barışı 13,5 milyon vatandaşı ilgilendiriyordu. 10,5 milyon vatandaş başvurdu" dedi.

19 Mart 2019 - 10:35

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Kurum'un konuşmasından satır başları şöyle:

Kartal'da 10 katlı binayı yıktık, yerine 5 katlı bina yapacağız. Haftaya temelini atacağız.

Sığmayan yerlerde, etrafın silüetini bozmadan yapmak lazım.

300 bin liralık eve 300 bin liradan aşağı teklif etmiyoruz. Dairelerin değeri kaybolmuyor.

Vatandaşımız bize inanıyor. Emlak Bankası da sahaya inecek.

Bazı meseleler, yerel yönetimle merkezin uyumlu olmasıyla daha kolay çözülüyor. 31 Mart'tan yeni bir destanla ayrılacağız

İmar Barışı 13,5 milyon vatandaşı ilgilendiriyordu. 10,5 milyon vatandaş başvurdu.

Arkeolojik alanlarda, sit alanlarında kesinlikle İmar Barışı'na izin vermiyoruz. Kaçak yapıların yıkımlarını gerçekleştiriyoruz.

Ülkemizdeki tarımı artıracağız, istihdamı artıracağız, hayvancılığı artıracağız.

391 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçiye kiralandıı, en çok kiralamanın Adana, Hatay, Konya, İzmir ve Muğla'da yapıldı.

Biz Ankaramıza ilişkin çok önemli proje yürütüyoruz.  Hem güney hem kuzeyine yeşil koridor açıyoruz. Mogan Gölü’nden başlıyor İmrahor’a uzanan süreçte 35 kilometrelik alanı kapsıyor. İçinde parkların bahçelerin olduğu çok önemli bir koridoru hayata geçiriyoruz. Mogan’dan 3.5 milyon metreküplük dip çamurunu temizledik. Mogan Gölü etrafında çok büyük bir millet bahçesi projelendiriyoruz.

Tüm Türkiye çapında 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konut yapacağımızı söylemiştik. Bu çalışmanın ilk etabı 67 ilimizde 50 bin sosyal konuttu. 6 Mart'ta başvurular başladı. Şu ana kadar 250 bin başvuru geldi.

Talep geldikçe biz karşılayacağız. Bizim sorumluluğumuz budur.

LPG'li araçların kapalı alanlara girmesine ilişkin ciddi talep var. Değerlendiriyoruz. Belli düzenlemeler yapılması gerekiyor. 3 bakanlık olarak konu üzerinde çalışıyoruz. Belirli tedbirlerin alınması kaydıyla AVM ve otellere, konutlara bu izni vermeyi düşünüyoruz. Yönetmelik değişikliğiyle hallolacak. Kısa sürede vatandaşımızın bu mağduriyetini engellemeye çalışacağız. Nisan ayında düzenlemeleri yaparız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti