Reklam
  • Reklam
AZİZ KOCAOĞLU İSTİFA MI EDECEK?

AZİZ KOCAOĞLU İSTİFA MI EDECEK?

CHP İzmir, İstanbul ve Ankara'da kimlerin büyükşehir başkan adayı gösterileceğiyle ilgili belirsizlik sürüyor. Özellikle İzmir'de aday adayı isimleri havada uçuşurken kulisler de kaynıyor. Aday belirleme sürecinde etkili olmak isteyen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Genel Merkez'e olmazsa olmazlarını ilettiği ve istifa resti çektiği belirtildi.

12 Aralık 2018 - 09:59

Kocaoğlu'nun, "İzmir'de Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile yola devam etme kararı alınırsa bu partiye zarar verir. Taban başta olmak üzere sokaktaki vatandaş da bu isimlere tepkili. Bu üç isimden birinin aday gösterilmesi halinde yıllarımı verdiğim ve 3 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım CHP'den istifa ederim" resti çektiği iddia edildi.

NEDEN VEKİL OLDUNUZ?

Öte yandan İzmir Büyükşehir adaylığı isteyen İzmir milletvekillerine de PM içinden tepkiler geliyor. Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke, Murat Bakan, Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır'a tepki gösteren bir PM üyesi, "Madem belediye başkan adayı olmak istiyordunuz neden vekil oldunuz. Hem neden CHP'nin kazanma şansı yüksek olan İzmir'den aday olmak istiyorsunuz? Bu isimler aday olarak PM'den asla geçmez. Manisa'da daha önce Grup Başkanvekili Özgür Özel aday oldu, kazanamadı, oranın alınamayacağını anladı, o yüzden bir daha aday olarak ortaya çıkmıyor. İzmir milletvekilleri de iddiaları varsa İzmir yerine zor olan bir yerden aday olsunlar. Öyle rahata konmak yok" açıklamalarında bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı