Reklam
  • Reklam
AŞIRI SICAKLAR ASFALT ERİTTİ!

AŞIRI SICAKLAR ASFALT ERİTTİ!

Kırşehir'de mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıkları Ankara-Kayseri karayolunun bazı bölümlerinde asfaltın erimesine sebep oldu. Yolun kayganlaşması nedeniyle trafik ekipleri sürücüleri uyardı. İl Özel İdaresi ekipleri eriyen yerlere kum döküyor.

12 Temmuz 2018 - 16:36

Kentte mevsim normallerinin 7-8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı 37 dereceye ulaştı. Aşırı sıcak hava Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir bölümünde ve bazı ilçe yollarında asfaltın erimesine neden oldu.

Asfaltın eridiği bölgelerde yolun kayganlaşması nedeniyle sürücüler yavaş ve dikkatli ilerliyor. Trafik ekipleri de kavşak noktaları ve trafik ışıklarında sürücüleri dikkatli olmaları için uyarıyor. İl Özel İdaresi ekipleri de erime yaşanan bölgede asfalt üzerine kum dökerek önlem alıyor.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Tufan, sıcak havaların etkisinin yoğun hissedildiği günlerde sürücülerin her zamankinden daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları gerektiğini söyledi.

Sıcak havanın sürücülerde yorgunluğa ve dalgınlığa yol açtığına da dikkati çeken Tufan, "Karayolunun bazı noktalarında aralıklarla asfalt erimeleri mevcut. Sürücülerimiz yollarda gördükleri asfalt erimelerine karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Asfalt erimesiyle yollarda kayganlaşma ve ezilmeler oluşuyor, bu da direksiyon kontrolünü azaltabilir. Can ve mal kayıplarının yaşanmaması için sürücülerimiz hızdan kaçınsınlar. Sürücülerimiz yol güzergâhlarındaki istasyonlar ve bekleme alanlarını kullanarak dinlensinler." diye konuştu.

Öte yandan, aşırı sıcaklar günlük yaşamı da olumsuz etkiliyor. Mucur ilçesine bağlı Kurugöl köyünde tarlada çalışan mevsimlik işçiler sıcak hava nedeniyle işlerini yaparken zorlanıyor.

İşçilerden Musa Tatar, sıcak havaya rağmen çalışmaları gerektiğini, sıcaktan korunmak için sık sık kafalarını soğuk suyla yıkadıklarını ve şapka taktıklarını söyledi.

İlçeye bağlı Dalakçı, Küçükkayapa, Budak ve Devepınarı köylerinde de aşırı sıcaklardan kaynaklanan anız yangınları yaşandığı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek