Reklam
  • Reklam
"ASIL GREV ŞİMDİ BAŞLADI" İZMİR DURDU !

"ASIL GREV ŞİMDİ BAŞLADI" İZMİR DURDU !

Çalışanlar ile yönetimin toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlayamadığı İZBAN’da, mahkeme kararıyla ek seferler de durduruldu. Grevin 17’nci gününde özel araç ve otobüsleri tercih eden vatandaşlar, kilitlenen trafikte saatlerce çile çekti

26 Aralık 2018 - 09:43

İZBAN'da işçilerle şirketin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşamaması üzerine başlayan grev 17'nci gününe girerken, mahkemenin aldığı ek seferleri durdurma kararı, kent trafiğini felç etti. İzmirliler, işlerine gitmek için sabahın erken saatlerinde yola çıkarak otobüs, metro ve özel araçlarını tercih etmek zorunda kaldı. Trafikteki aşırı yoğunluktan şikayetçi olan vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söylerken, 'asıl grev şimdi başladı' dediler.

Demir Yol İş Sendikası'nın başvurusu üzerine, mahkemenin kısıtlı bir hat ve zaman diliminde sürdürülen ek seferleri durdurması kararı, şehir trafiğinin artmasına neden oldu. İZBAN'da taşeron şirkete bağlı eğitmen kadroda çalışan emekli 7 makinistin, saat 06.00-11.00 ile 16.00-21.00 arasında 24 dakikalık aralıklarla yaptığı seferlerin "6356 sayılı Sendikalar ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun 68. maddesine ve 7 personelin günde yaptığı 48 seferin iş kanununa ilişkin çalışma süreleri yönetmeliğin 3. maddesine aykırı bulunması" iş ve yolcu güvenliğini riske atması nedeniyle trenlerin durdurulmasına yönelik karar verdi.

'BİZ ŞIMARIK DEĞİL, AÇIZ'

Mehmet Gül (İZBAN'da teknisyen): Yılmadan, bıkmadan hakkımızı alma konusunda kararlıyız. İlk günkü heyecan ve inançla grevimize devam ediyoruz. Dokuz yıldır İZBAN'da çalışıyorum. İki çocuk babasıyım. Biri 5 biri de 11 yaşında. En son bankamatikten 2 bin 470 lira çektim. 7 buçuk saatlik mesai dahil. Kira ücreti bin lira. Her hafta pazara gidiyoruz. Bir aylık ücreti 400 lira. Doğalgaz, elektrik, su toplamda 500 lira. Çocuğum okula gidiyor. Aylık 100 lira kentkartına yüklüyorum. Yemek parası ayda 200 lira. Hepsinin toplamı 2 bin 200 lira ediyor. Biz hiç mi hastalanmıyoruz? Çocuklarıma kıyafet nasıl alacağım? Benim mutfak masrafım yok mu? Çorba yapmaya bile malzeme alacak para kalmıyor. İZBAN internet sitesinden açıkladığı fiyatları versin, yarın işbaşı yaparız. Biz şımarık değil açız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti