Reklam
  • Reklam
ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın 234 lira, çeyrek altın 387 lira ve Cumhuriyet altını 1.579 liradan işlem görüyor.

14 Eylül 2018 - 14:49

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 234 lira seviyelerinde dengelendi.

Dün dolar kurundaki düşüşlere paralel 233 liraya test eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 4,5 değer kaybıyla 235 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, bugüne düşüşle başlamasının ardından önceki kapanışa  göre yüzde 0,4 azalışla 234 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 387 lira, Cumhuriyet altını da 1.579 liradan satılıyor. Asya piyasalarında pozitif bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,32 artışla 1.205,32 dolardan işlem görüyor. Uzmanlar, bu hafta 250 lira seviyesini test eden altının gram fiyatının, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı sonrası düşüşe geçtiğini söyledi.

TCMB'nin politika faizini 625 baz puan artışla yüzde 24'e yükselttiğini anımsatan uzmanlar, "TCMB'nin, piyasaların beklentisi üzerinde faiz artırımı yaparak piyasaları şaşırttığını söyleyebiliriz. TCMB, bu kararı ile bağımsızlığını bir kez daha ispatlamış oldu. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararından önce böyle bir karar almasını olumlu yönde tedbir olduğunu, enflasyon ile mücadelede önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlar, yurt içi piyasalarda döviz kurlarında yaşanan sert düşüşlerin, altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, teknik açıdan gram altında 230 liranın destek olarak takip edileceğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek