Reklam
  • Reklam
AKŞENER’DEN MANSUR YAVAŞ’IN SÖZLERİNE..

AKŞENER'DEN MANSUR YAVAŞ'IN SÖZLERİNE..

OSTİM'e yaptığı ziyarette Mansur Yavaş'ın açıklamalarını belirten İYİ Parti lideri Akşener, "İYİ Parti'nin bütün adayları İYİ Parti'den aday olup seçildikten sonra elbette rozetlerini çıkaracaklardır. Mansur Bey'in tercihine saygı duyuyorum" dedi.

13 Kasım 2018 - 10:46

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti.Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Akşener, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş'ın, Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret etmesini sert dille eleştirdi.Diyanet İşleri Başkanı'nın devlet memuru olduğunu hatırlatan Akşener, şöyle dedi: "Devlet memurları siyasi iradenin hilafına hiçbir adım atamaz. O nedenle Diyanet işleri Başkanı şayet siyasi iktidarın bilgisi hilafına, talimatı hilafına bir iş görmüşse derhal görevden alınmalıdır. İnsani ziyaret olarak bula bula 'Yunan kazansaydı daha iyi olurdu'diyen bir meczubu bulmuş. Devlet memuru bizim muhatabımız olamaz. Siyasi iktidara şunu söylemek isterim: Kadir Mısıroğlu'na ziyarete gönderdiğiniz bu kişiyi acaba 18 Ada'da kurulan kiliselerin ve onların içinde oluşturulan papazları da ziyaret ettirecek misiniz?"

MANSUR YAVAŞ KONUSU

Meral Akşener, "İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Mansur Yavaş'a yapacağı ziyareti biliyoruz. Mansur Bey de sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Mansur Bey çatı aday olsa ne düşünürsünüz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Geçtiğimiz günlerde gazetecilerin Mansur Bey ile ilgili sorduğu soru üzerine ben de  'Sayın Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olmayı tercih etmesini elbette çok isteriz' demiştim. Ben burada duruyorum, partim de burada duruyor. Sayın Ağıralioğlu ve Sayın Yavaş'ın yapacağı görüşme partimizin dışında, onların şahsi dostluklarına dayalı görüşmedir.Şimdi millet ittifakının nasıl yürüyeceği ne olacağı hakkında İYİ Parti olarak herhangi bir fikrimiz yok. Bu manada herhangi bir görüşmemiz de yok. Bize yapılmış herhangi bir talep de yok. Dolayısıyla bu çerçeve içerisinde İYİ Parti olarak 7/24 her bir büyükşehirde, her bir il de her bir ilçe ve belde de aday çıkarmak üzere çalışıyoruz.Sayın Yavaş'ın açıklamalarını ben de okudum. Yavuz Beyin ziyaretinden önce Mansur Bey tutumunu belirlemiş durumda. Bizim şöyle bir pozisyonumuz henüz yok. Çerçevenin ne olduğu belirsiz bir pozisyonda Sayın Yavaş'ın başlangıcından rozetsiz bir adaylık talebini saygıyla karşılıyorum. Ama İYİ Parti'nin bütün adayları elbette İYİ Parti'den aday olup ve seçildikten sonra elbette rozetlerini çıkaracaklardır. Kendisinin bu tercihine saygı duyuyorum."İYİ Parti lideri Akşener'e ziyarette İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcısı Ersagun Yücel ve Genel İdare Kurulu üyeleri eşlik etti.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ile görüşen Mansur Yavaş, görüşmenin ardından adaylık iddialarına ilişkin açıklama yaptı.Yavaş, şöyle konuştu:“Ankara bütün partilerin bir araya gelip 23 yıllık tahribatı ortadan kaldıracak bir yönetime kavuşması lazım. Tahribatın ortadan kaldırılması için artık olaylara siyaset gözlüğüyle bakmanın zamanı çoktan geçti. Ankara çok değerli bir marka. Bu markanın korunması için siyasetin bir kenara bırakılıp rozetin ortadan kaldırılıp tarafsız şekilde çalışılması lazım. Bu nedenle bir uzlaşıya ihtiyaç var. Şu anda şu veya bu parti diyecek konumda değilim. Çünkü adaylık konusunda da henüz net karar vermiş değilim. Ankara’daki seçim, seçim olmaktan çıkıp savaş haline geliyor. Siyasete, ahlaka uymayan olaylarla karşılaşılıyor. Bunlar benim tarzıma uygun değil. Gene görüyorum ki bunlar Ankara’ yine yaşanacak. Beni, ailemi son derece etkiliyor. Zor bir süreç bu nedenle önce siyasi parti liderlerinin bu konuda mutabık olup olmadıklarını, Ankara’da mutabakat gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceklerini bakmak lazım. Ondan sonra adaylık konusunda kararımı vereceğim.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti