Reklam
  • Reklam
AK PARTİLİ MUŞ DAVA AÇACAK

AK PARTİLİ MUŞ DAVA AÇACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulu'nda çıkan tartışmada kendisine yönelik küfürlü ifade kullanan İYİ Partili Öztürk'e dava açacağını bildirdi.

11 Aralık 2018 - 14:48

Muş, konuyla ilgili "Bu Gazi Meclis çatısı altında ben bu tip bir olay hatırlamıyorum. Kürsüdeyken, alenen bir küfür ilk defa duydum. Bu, üzücü bir şey. Haklarımı sonuna kadar hukuk nezdinde savunacağım." dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulu'nda çıkan tartışmada kendisine yönelik küfürlü ifade kullanan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'e dava açacağını söyledi.  Muş, yaptığı açıklamada, dün TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde, kürsüde konuşma yaptığı sırada çıkan bir tartışmada, İYİ Partili Öztürk'ün kendisine galiz bir şekilde küfrettiğini anımsattı. Böyle bir küfrün, Gazi Meclisin ağırlığına yakışmadığını belirten Muş, "Bu Gazi Meclis çatısı altında ben bu tip bir olay hatırlamıyorum. Kürsüdeyken, alenen bir küfür ilk defa duydum. Bu üzücü bir şey." Dedi. Yaşanan olay karşısında İYİ Parti Grubu'nun tutumunu da eleştiren Muş, "Kendilerinin bir milletvekilinin bu kadar galiz bir küfür edip, Meclis İçtüzüğü'ne göre bir ceza verileceği zaman yine milletvekillerinin lehinde oy kullanmalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu hakikaten hayretle karşılanacak bir konu." değerlendirmesini yaptı.

"HUKUKA İNTİKAL EDECEK"

İYİ Partili Öztürk'e dava açacağını bildiren Muş, "Bu olay hukuka intikal edecek. Bu milletvekiliyle alakalı Genel Kurul'da hiçbir şey söylemedim, söylemeyeceğim de. Bundan sonra yargı yoluna gideceğim. Türkiye bir hukuk devletidir. Yapacağınız tüm eylemlerden dolayı hukuk nezdinde sorumlusunuz ve hukuk nezdinde bağlısınız. Dolayısıyla kişisel haklarımı sonuna kadar hukuk nezdinde savunacağım. Bu konuda avukatlarıma da gereken talimatı verdim. Onlar da bir dava açacaklar. Bu işin sonuna kadar gideceğim." ifadesini kullandı.

"O İFADE MERAL AKŞENER'E AİTTİR"

Muş, dün Meclis kürsüsünde, üzerinde durduğu konunun, Türkiye'de yaşanan siyasi gelişmelerin büyük fotoğrafının bir açıklaması olduğuna vurgu yaptı. Kullandığı ifadeler ve dile getirdiği konuların, aslında siyasi parti temsilcilerinin ya da liderlerinin söylemlerinin ortaya koyduğu hal ve tavırların tanımlaması ve ifadesi olduğunun altını çizen Muş, şöyle devam etti: "Buradaki rahatsızlık, bunların birisi tarafından dile getirilmesinden kaynaklandığı kanaatindeyim. 'HDP, Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir.' ifadesi, bana ait bir ifade değil, Meral Akşener'e aittir. Siz, Kürt vatandaşlarımıza, böyle bir partiyi, temsilci olarak nasıl yakıştırırsınız? Buna bir cevap bekliyoruz. Böyle bir şey, kabul edilebilir değildir. Kaldı ki, bırakın bunların Kürt vatandaşlarımızın temsilini yapmayı, Kandil'in borazanlığını yapmaktan başka bir meseleleri yok. Dolayısıyla bizim burada kullandığımız ve söylediğimiz ifadeler, diğer siyasi parti liderlerinin ya da parti yönetiminde bulunanların açıklamalarından ortaya çıkartılmış bir fotoğraftır. Sanırım bu fotoğrafın ortaya çıkartılmasından ve parlamento çatısı altında ifade edilmesinden birileri rahatsızlık duydu. Birilerinin rahatsızlık duyması demek, bizim bunu vatandaşlarımızla paylaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Her platformda, Türkiye'de ortaya konulan tutum ve tavırları vatandaşlarımıza anlatacağız." Açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı