Reklam
  • Reklam
AK Partili Doğan’dan Kocaoğlu’na

AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na

İzmir Büyükşehir Belediye AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “hizmetlerimizle destan yazdık” sözlerine tepki göstererek, “Başkan yapamadığı, yarım bıraktığı projelerle destan yazıyor” dedi.

21 Nisan 2018 - 16:32

İzmir Büyükşehir Belediye AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Gündeme Bakış’a yaptığı ziyarette çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun Tire stadının açılışında söylediği, “Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimlerin öncülüğünde kalkınabileceğine ve kalkınma destanı yazabileceğine dünya alem şahit oldu” sözleri değerlendiren AK Partili Doğan, “Sayın Kocaoğlu’nun yeteneksiz, beceriksiz vizyonu ve ufku olmayan bir belediye başkanı olduğu birçok kez kendisine ifade ettik. Özellikle Kocaoğlu iptal edilen ya da başlamayan projelerle de başı çekmektedir. 14 yıllık belediye başkanlığı döneminde ve özellikle son 4 yılda iptal edilen ya da başlanamayan projelerde şampiyon olmuştur” dedi.

BAŞLANAMAYAN PROJELERE SIRALADI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlamadığı ya da iptal ettiği projeleri sıralayan Doğan, şunları söyledi: “Mavişehir opera binası projesi henüz başlanamadı. İhale süreci iki yıldır devam ediyor. Gaziemir ESBAŞ Moneray projesi iptal edildi. Proje bedeli havaya gitti. 400 elektrikli otobüs alımı yapılacağını açıkladı. ‘Türkiye’de  ilk kez elektrikli otobüs filosu kuruyoruz’ dedi, 20 elektrikli otobüsü 3 yılda alabildi. 400’ü varın siz hesap edin. Çiğli tramvay projesi hazır, ihale bekliyor. Üçyol-Buca metrosu maliyet gerekçesi ile aksıya alındı. Projesi hazır, ihale bekliyor. Narlıdere-İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü metro hattı, Bayraklı, Ballıkuyu, Gürçeşme, Ege Mahallesi, Aktape, Emrez Güzeltepe, kentsel dönüşüm projeleri bekliyor. Bostanlı barajı. Kamulaştırma ve imar planı aşamasında. Hala bekliyor. Kiraz arıtma tesisi…Kamulaştırma ve imar planlama aşamasında. Kadifekale antik tiyatrosu… Bekliyoruz. Kemeraltı Çarışı’nda yenileme çalışması. Bir hareket yok. Yüzülebilir körfez projesini hala hayata geçiremedi. Kültür park yenileme çalışmaları bekliyor. Bornova katı atık istasyonu bekliyor. Bornova-merkez metro hattı, Kordon-Yenişiher, Bornova-Adliye-Salhane tramvayı, Kadifekale trafik projesi, Karaburun artıma tesisi, Mordoğan arıtma tesisi, dikili arıtma tesisi, Alsancak gar önü taşıt alt geçidi, İkiçeşmelik Cici park yenileme projesi,12 yeni kent ormanı bekliyor. Seçim beyannamesinde yer alan 21 otopark projesinden sadece 5’i açılabilirdi”

GÖSTERMELİK PROJELER
AK Partili Doğan, Kocaoğlu’nun göreve geldiğinden bugüne kadar göstermelik projeler yaptığını öne sürdü. Doğan, “Bahsettiğim önemli projeleri yapamamış, başlayamamış ya da iptal etmiştir. Örneğin otopark fonunda 31.12. 2017 tarihi itibariyle 62 milyon para bekliyor. Para hazır! Kentin trafik sıkışık olduğu, otopark sıkıntısının en üst seviyede olduğu güzel İzmir’imizde bu parayla şuana kadar en az 10 tane otopark yapabilirdi ama bu projeleri hayata geçirmekten uzak bir belediye başkanı…” dedi.

YAPAMADIĞI İŞLERLE DESTAN YAZDIĞI DOĞRU!
 “Sayın başkan destanları yapamadığı işlerle yazıyor” diyen İzmir Büyükşehir Belediye AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Bundan eminiz. 14 yıldır görevde kentin yüzde 60 gecekondu. Bu kentin imar planları yok. 10 dakikalık yağmurda deniz kenarındaki güzel kentimizde caddelere göl, Sokaklar ırmak oluyor. Kentsel dönüşüm konusunda, ‘bizden yol-yöntem öğrensinler’ demiş. Kentsel dönüşümün nasıl yapıldığını Altındağ ilçesine gidip öğrensin. Kendisine adres veriyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti