Reklam
  • Reklam
AK Parti İzmir’de ’Alevi açılımı’ Narlıdere’ye Cemevi...

AK Parti İzmir'de 'Alevi açılımı' Narlıdere'ye Cemevi yapılacak

İzmir'de Ak Parti'den Narlıdere'ye Cemevi projesi.. AK Parti İl Başkanı Şengül’ün tavsiyesinin ardından harekete geçen Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi Cemevi projesi hakkında ilçe kaymakamıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

19 Nisan 2018 - 11:52

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün AK Parti Narlıdere Kongresi'nde ilçe başkanına "Cemevi yapın her türlü desteği verelim" önerisinin ardından Aslan Bilgi harekete geçti. İlçe kaymakamı ile görüşen Bilgi, Cemevi için yer arayışına başladıklarını söyledi. 

AK Parti Narlıdere ilçe kongresinde projelerinden söz eden İlçe başkanı Aslan Bilgi Narlıdere Narbel Mahallesi'nde 15 yıldır devam eden cami sorunu çözdüklerini açıkladı. Bilgi’nin ardından kürsüye çıkan AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül de ilçede Alevi nüfusunun yoğunlukta olduğuna dikkat çekerek, “Narlıdere’ye bir de cemevi yapalım. Biz de il başkanlığı olarak size sonuna kadar destek verelim. Bunu yaparken de oy almak için yapmayalım. İlçe teşkilatımızda 3-5 Alevi yöneticimiz olsun. Çünkü önyargıları kırmak kolay değil. Onlar bizi tanırlarsa, samimiyetimize inanırlarsa bizi çok daha iyi anlatırlar” ifadelerini kullanmıştı. 

İLÇE BAŞKANI HAREKETE GEÇTİ
Şengül’ün tavsiyesinin ardından harekete geçen İlçe Başkanı Bilgi Cemevi projesi hakkında ilçe kaymakamıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bilgi, kaymakamlığın Narlıdere’ye ikinci cemevi yapılması için yer arayışına girdiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Aslan Bilgi, “Biz tüm etnik kimliklere, tüm inançlara eşit mesafedeyiz. Narlıdere’mizin 15 yıllık cami sorununu çözdük. İnşallah Alevi vatandaşlarımız için de bir Cemevi yapıyoruz. Bu konuda yer arayışına başladık. İnşallah en yakın zamanda yer bulup projelendirme aşamasına geçeceğiz. İl başkanımız da bu konuda sonuna kadar arkamızda duracağını iletti” ifadelerini kullandı.

ALEVİ YÖNETİCİLERİMİZ BİZİ DAHA İYİ ANLATACAK
Alevilik konusunda Ak Parti üzerinden çok fazla spekülasyon yapıldığını belirten ilçe başkanı Aslan Bilgi, “Oluşturduğumuz yönetim kuruluna 2 Alevi arkadaşımızı aldık. İnşallah bu sayı ilerleyen zamanlarda daha da artacaktır. Bizim yönetimimize giren arkadaşlarımız bizim Alevilere karşı nasıl bir bakış açımızın olduğunu bizzat içerde gördüler. Bizim ayrıştırıcı değil, birleştirici olduğumuzu gördüler. Alevilerin bize karşı önyargıları olduğu için kendimizi yeterince ifade etme fırsatı yakalayamıyorduk. Alevi yöneticilerimiz bizleri daha iyi anlatacaktır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek