Reklam
  • Reklam
AK PARTİ’DEN SİİRT’TE SEÇİM SONUÇLARINA...

AK PARTİ'DEN SİİRT'TE SEÇİM SONUÇLARINA...

AK Parti, 72 bin 680 seçmenin oy kullandığı, HDP'nin bin  409 oy fark ile kazandığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ  ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

02 Nisan 2019 - 10:18

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalakpulu, parti binasında düzenlenen  basın toplantısında, il genelindeki 12 belediye başkanlığından 7'sini  partilerinin adaylarının kazandığını söyledi.

AK Parti Genel Merkezince kurulan Sonuç Alım Sistemi (SAS) ile takip  edip sonuçları değerlendirdiklerini belirten Çalapkulu, "Bu sonuçlarla İlçe Seçim  Kuruluna giden sonuçlar arasında karşılaştırma yaptığımızda ciddi farklılık  ortaya çıkmış oluyor. Yapmış olduğumuz tespitler ve tutanaklarla yapılan  karşılaştırma sonucunda Siirt Belediye Başkanlığında 1000 oyun altında  rakibimizle bir fark söz konusu." dedi.

Çalapkulu, sistemlerine göre seçim sonucunu etkileyebilecek 4 bine  yakın oyun da geçersiz sayıldığına dikkati çekerek seçim sonuçlarıyla ilgili  verileri değerlendirip listelediklerini ve itiraz sürecini başlattıklarını  bildirdi.

"Seçimi kaybetmiş değiliz. Seçimi kaybedip, kaybetmediğimiz İlçe Seçim  Kuruluna itirazımız sonucunda yapılacak değerlendirmeler neticesinde  bildirilecek." ifadelerini kullanan Çalapkulu, bazı usulsüzlükler yapıldığına  ilişkin tespit ettikleri hususları da İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına sunduklarını  dile getirdi.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de itirazla ilgili süreci  yakından takip ettiklerini, sonuçlarını kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş ise bazı yerlerde  sandık görevlilerinin baskı altında bırakıldığını aktararak, bununla ilgili de  ilgili mercilere başvuruda bulunduklarını kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti