Reklam
  • Reklam
AK PARTİ’ DEN İNDİRİM ÖNERİSİ

AK PARTİ' DEN İNDİRİM ÖNERİSİ

Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında ulaşımda yapılacak indirimler görüşüldü. AK Parti’den gelen, ulaşımda hamile kadınlara ve 10 yaşına kadar olan çocuğa annesi ile birilkte yüzde 50 indirim önerisi gündeme alındı

15 Mayıs 2019 - 10:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Büyükşehir Belediye meclis oturumu sonrasında İZSU Mayıs ayı olağan toplantısının birinci birleşimi de yapıldı.

YÜZDE 50 İNDİRİM

Mecliste oylanan ve komisyonlara gönderilen önergeler kapsamında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda kentteki ulaşımın sembolik şekilde 1 kuruş olacağı ve Ramazan Bayramı çerçevesinde ise vatandaşların araçlardan ücretsiz yararlanması kararlaştırıldı.

Gündem maddeleri komisyonlarda son şeklini alacak meclise geri gönderilecek ve resmi karar ilan edilecek.

Ayrıca AK Partili Hüsnü Boztepe, İzmir'de hayata geçirilen 'Halk Taşıt Uygulaması' hakkında öneride bulundu. AK Partili Boztepe, Haziran ayından itibaren Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçlarında hamile kadınların ve annesi ile birlikte 10 yaşına kadar olan çocuğun 08.00 ile 20.00 saatleri arasında yüzde 50'lik indirimle ulaşım hakkını kullanmasını önerdi.

Önerge gündeme alınarak ulaşım ve plan bütçe komisyonuna havale edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu'na Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Nazan Dönmez ile AK Partili Ahmet Uğur Baran seçildi.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Komisyonu Yönetmeliği doğrultusunda oluşturulan Kırmızı Bayrak Komisyonu'nun 25 Nisan 2019 tarihindeki toplantısında yapılan denetleme ve değerlendirme sonucunda Tire Devlet Hastanesi'ne 2 Yıldızlı Kırmızı Bayrak verilmesi hususu görüşüldü. Dilek ve temenniler bölümünde Soyer, meclisin uyum içinde çalışmasına vurgu yaptı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti