Reklam
  • Reklam
AK Parti, CHP Kurultayı’na Temsilci göndermeyecek

AK Parti, CHP Kurultayı'na Temsilci göndermeyecek

36. CHP Olağan Kurultayı 3-4 Şubat'ta gerçekleşecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karşısında Muharrem İnce, Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun yarışacağı kurultay için AK Parti, Temsilci göndermeme kararı aldı.

03 Şubat 2018 - 10:04

Ankara Arena Spor Salonu’nda bugün başlayacak ve iki gün sürecek kurultay öncesi son hazırlıklar tamamlandı. Kurultayda, 1266 delege, oylarıyla 2019’da seçimlerinde cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve belediye başkanlığı adaylarını belirleyecek parti organlarını seçecek. 60 kişilik Parti Meclisi (PM) için kıyasıya yarış yaşanacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar liste sunacağı kurultayda, Parti Meclisi için bine yakın adayın yarışa katılacağı öngörülüyor.

Temasının "adalet ve cesaret" olarak belirlendiği kurultayda Kılıçdaroğlu, konuşmasında partinin 2019 vizyonunun ipuçlarını verecek. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında gündelik tartışmalardan uzak durarak, beş temel sorun olarak adlandırdığı hukuk düzeni, dış politika, ekonomi, eğitim ve toplumsal barış konularında çözüm önerileri sunacağı kaydedildi.

Bugün başlayacak olan kurultay için davetiye gönderilen isimler arasında sanatçılar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, diplomatlar ve eski siyasetçiler de bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti