Reklam
  • Reklam
AK PARTİ BORNOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: “24 SAAT HERKES BANA...

AK PARTİ BORNOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI: “24 SAAT HERKES BANA ULAŞABİLECEK”

Ak Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, Radyo Trafik İzmir’de projelerini anlattı. Bornova’da çözülmesi gereken birçok sorun olduğuna vurgu yapan Gençtürk, kapalı kapılar ardında oturmayacağını söyledi, 24 saat boyunca herkesin kendisine ulaşabileceğinin garantisini verdi.

19 Şubat 2019 - 11:24

31 Mart yerel seçimleri öncesi Radyo Trafik İzmir belediye başkan adaylarını ağırlamaya devam ediyor. Ak Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, “Adaylar Trafikte” programında Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtladı. Gençtürk, Bornova özelinde İzmir’in sorunlarından bahsetti, projelerini anlattı.

“BORNOVALI GİBİ YAŞIYORUZ”

54 yıldır Bornova’da vatandaşla birlikte sokakta yaşadığını belirten Reşat Gençtürk, “Bu sayede de Bornovalının sorunlarını çok iyi biliyorum. Aile olarak da bir Bornovalı, İzmirli gibi yaşıyoruz.” dedi.

“SOKAKLAR PİS, YOLLAR BOZUK”

Seçim çalışmalarına başladıkları günden itibaren vatandaşın projelerini sormadığını, sürekli “Sokaklar pis, yollar bozuk.” dediklerini bildiren Ak Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Gençtürk, “Doğalgaz olmayan mahallelerimiz var, havamız pis! Bazı bölgelere imar sorunundan dolayı doğalgaz bağlanamıyor. İnsanlar 30 senedir bekliyor. Bunların hepsini çözmek lazım. Onunla ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Başkan seçildikten sonra çok çabuk bir şekilde bu sorunu halledeceğiz. Mahalle kültürünü öldürmeden yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Bornova’da Bornovalının istediği şekilde bir yaşam tarzı olacak. Önce Bornova'yı temizleyeceğiz. Sokakları yıkamak, binaları boyamak, çukurları kapatmak istiyoruz. Sonra vatandaşa danışarak yapacağımız işler var.” ifadelerini kullandı.

“BORNOVA’DAKİ ULAŞIM PROBLEMİ”

“Trafik konusunda Radyo Trafik İzmir'e malzeme çok.” diyen Reşat Gençtürk, günün her saati araç yoğunluğu yaşanan Ege Üniversitesi Hastanesi Kavşağı'na battı-çıktı yapılacağını aktararak şöyle devam etti:

“Oradaki sorunu çözmek aslında çok basit. Şu anki yapısıyla hastanın acil servise ulaşması mümkün değil. Acil servislere çok kolay ulaşılmalı. Projelerimizde burayı düzenlemek de var. "Trafik sorununu çözdük." diyorlar. 30 metre ileriye trafik ışığı koymakla trafik sorunu çözülmez ki! Battı-çıktı, köprülü kavşak, viyadük yapmak zor değil, yeter ki isteyeceksin. İzmir'de yağmur suyu kanalları yok. Bu nedenle yollar da göle dönüyor. Bunun da tedbirinin alınması lazım.”

Otopark sorununun İzmir’in genelinde olduğu gibi Bornova’nın da en büyük sıkıntılarından olduğuna vurgu yapan Reşat Gençtürk, “Göreve gelir gelmez bu da öncelikle eğileceğimiz sorunlardan. Bizim düşündüğümüz bütün otoparklar yer altında olacak. Caddelerde, esnafın yoğun olduğu yerlerde alışveriş imkanı sağlamak için cepler yapacağız. Ücretli otoparkların ilk 15 dakikası ücretsiz olacak.” şeklinde konuştu.

Bornova’nın düz bir araziye kurulu olmasına rağmen bisiklet yollarının çok yetersiz olduğundan yakınan Gençtürk, “Bornova'da bisiklet yolu görmedim. Göreve geldiğimizde birkaç ay içerisinde bisiklet yolları yapacağız.” dedi.

“İLKEL GÖRÜNTÜLER İZMİR’İN AYIBI”

Ak Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, Radyo Trafik İzmir gönüllü muhabirlerinden gelen soruları da yanıtladı. Gençtürk, Ankara Asfaltı üzerindeki beton santrallerinin çevreye verdiği kirliliğe yönelik bir projeleri olup olmadığı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

“İzmir için gerçekten büyük bir sorun bu. Artık şehrin içinde ilkel görüntülerin olmaması lazım. Çimento fabrikaları havamızı kirletiyor, insanlar zehirleniyor. Belkahve inişindeki mıcır ocakları İzmir'in ayıbı! En kısa zamanda çözülmesi gerekiyor. Büyükşehir adayımızın da projeleri var, çözülmesi için bakanlıklarla beraber çirkin görüntü ve toz bulutunun önüne geçilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.”

“TÜRKİYE’DE BİR İLK: EV PANSİYONCULUĞU”

Kadın ve gençlere yönelik projelerinden de bahseden Reşat Gençtürk, kadınlar için istihdam kooperatifleri kuracaklarını, kadınların evlerinde üretim yapıp, internet vasıtasıyla satışını gerçekleştirecekleri bir ağ geliştireceklerini söyledi. Gençtürk, özellikle üniversite öğrencileri için Türkiye’de yapılmayan bir projeleri olduğundan bahsederken, “Gençlerle ilgili ev pansiyonculuğu projemiz var. Bu Türkiye'de hiç yapılmadı. Evlerde kullanılmayan odaların öğrencilere kiraya verilmesini sağlayacağız. Dar gelirli öğrencilerimize yardım amacıyla bu projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Reşat Gençtürk ayrıca, “Ege Üniversitesi ile mevcut belediye arasında bir işbirliği yok. Aralarında ne var bilmiyorum. Biz göreve geldiğimiz takdirde üniversite ile birçok ortak projemiz olacak. Rektör ile devamlı görüşüyoruz.” dedi.

“ÖYLE BİR HİZMET BİNASI YAPACAĞIZ Kİ…”

Bornova’nın hizmet kalitesi açısından düzgün bir hizmet binası olmadığından şikayet eden Gençtürk, “Bütün işleriniz için ayrı ayrı yerlere gidiyorsunuz. 20 ayrı yerde hizmet veriliyor. Biz öyle bir hizmet binası yapacağız ki bunun içinde kaymakamlık da olacak. Belediyenin bütün birimleri burada toplanacak ve bütün işler aynı yerde çözülecek. Yapılması öncelikli ilk iş budur.” açıklamasında bulundu.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA OTURMAYACAĞIZ”

Göreve gelmeleri halinde 24 saat belediye hizmeti vereceklerine vurgu yapan Reşat Gençtürk, “Kapalı kapılar ardında oturmayacağız. 24 saat belediye hizmeti vereceğiz. Günün her anı telefonum açık olacak. Vatandaş şikayet hattımız olacak ama laf olsun diye değil. Bu birim sorunları çözmek için çalışacak. 24 saat herkes bana ulaşabilecek, bunun garantisini veriyorum.  İnsanların sorunlarını çözmüyorsan belediyecilik yapmış sayılmazsın.” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Gençtürk son olarak, büyük spor bir spor kompleksi kurmayı hedeflediklerini, basketbol federasyonuyla da ortak projeleri olacağından söz etti, sokak hayvanlarının en iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak için de barınaklar kuracaklarını kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek