Reklam
  • Reklam
ADALET BAKANI GÜL ÇİN’DE

ADALET BAKANI GÜL ÇİN'DE

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çin Adalet Bakanı Fu Cınghua ile görüştü.

14 Kasım 2018 - 11:57

Bakan Gül, Çin temasları kapsamında başkent Pekin'deki Asya Otel'de  Çinli mevkidaşı Fu ile bir araya geldi.  Görüşmenin ardından Gül ve Fu, iki ülke  adalet bakanlıkları arasında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat  zaptı imzaladı.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Gül,  "Sayın  Adalet Bakanı ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sorunlarımızı  konuştuk. Her iki ülkenin adli konularıyla ilgili iş birliği meselelerini ve bu  konudaki sorunlarımızı çözme, iş birliğimizi artırmaya yönelik çok açık bir  şekilde konuştuk. Başarılı, verimli bir toplantı gerçekleştirdik." ifadesini  kullandı.

Türkiye ile Çin arasında iki ülke liderlerinin temasları kapsamında  diyalog ve iş birliğinin artığını bildiren Bakan Gül, bu diyalog ve iş  birliğinin, ekonomik, ticari ve siyasi alanların yanı sıra adli alanda da   artmasına imkan sunduğunu belirtti.

Çin Adalet Bakanı Fu’yu  gelecek yıl düzenlenmesi planlanan İstanbul  Uluslararası Hukuk Kurultayı’na davet ettiklerini aktararak, bu kurultay ile iki  ülkenin yetkililerinin her yıl bir araya gelerek hukuk alanındaki iş birliğini,  hukuki sorunları masaya yatıracaklarına işaret eden Adalet Bakanı Gül şöyle devam  etti:

"İki ülke arasında akademi, yargı mensupları, iş adamları ve  yatırımcılar başta olmak üzere Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti’ni ilgilendiren  tüm konularla ilgili masada adli iş birliğine ilişkin konularımız var. Bunları da  çok daha zenginleştirerek karşılıklı diyalog, iş birliği ve tecrübe paylaşımıyla  daha da artıracağız."

Bakan Gül, Türkiye ve Çin arasında adli iş birliği alanında süreçleri  devam eden eğitim ve hukuki tecrübe paylaşımına yönelik sözleşmeler ve mutabakat  zabıtları bulunduğunu dile getirerek, Pekin'deki Kamu Güvenliği Üniversitesinde  Çince dil eğitimi alan 8 hakim ve savcının hem Çin hem de Türkiye'nin hukuku  tanımasının çok önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Adalet Bakanı Gül, Çin temasları kapsamında Çin Yüksek Halk Mahkemesi  Başkanı Cou Çiang ve Yüksek Halk Savcılığı Başsavcısı Cang Cün ile de görüşecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı