Reklam
  • Reklam
"5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali" başladı

"5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali" başladı

04 Mayıs 2019 - 15:09

 İzmir'de bu yıl "Dünya Ötesi" başlığı ile düzenlenen "5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali"nin açılışı gerçekleştirildi.

Resim ve Heykel Müzesindeki açılış töreninde bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Şube Müdürü Cengiz Keskiner, bienalin İzmir'in bir sanat merkezi olmasında önemli işlev üstlendiğini söyleyerek, "Bugün 5'incisini yaptığımız sanat bienalinin önümüzdeki süreçte rüştünü ispat etmiş olmanın inancıyla daha da büyüyeceğine inanıyorum." dedi. 

Bienalin genel direktörü ressam Seba Uğurtan'ın girişimiyle, Seba Sanat Galerisi himayesinde organize edilen bienal, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Devlet Resim Heykel Müzesinin destekleriyle yapılıyor.

Etkinliğe, yurt içinden 75 sanatçı ile Kolombiya, Rusya, Hindistan ve Peru'dan katılımlar sağlanıyor. Toplam 111 sanatçının, 111 eseri bienal süresince İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi, Kültürpark Sanat Galerisi ile Seba Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Bienalde, Seval Özcan'ın, İslam sanatında geometrik süslemelerde temel bezeme biçimlerinden sekizli madalyon formunda, yeşil rengin hakim olduğu 15-16. yüzyıl Uşak (Holbein) halı motiflerini içeren "Öteki Dünya" eseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Resim Heykel Müzesinin sergi salonunda görülebilecek. 2019'un Göbeklitepe Yılı olması nedeniyle su grubu sanatçılarının "4. Altın Şehir Projesi" kapsamında kendi tarzlarında yorumladıkları Göbeklitepe'den çıkan 32 eser sergilenecek.

Bienal, 6 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek