Reklam
  • Reklam
40’I ÇIKTI CESET YOK !!

40'I ÇIKTI CESET YOK !!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı olayı 42. gününde de akıbetini koruyor. İstanbul’da Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in de katıldığı bir anma etkinliği düzenlendi. Cengiz, gözyaşlarını tutamadı

13 Kasım 2018 - 09:40

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin üzerinden 42 gün geçti.

Kaşıkçı'nın içeri girer girmez çıkan boğuşmada öldürüldüğü, cesedinin asitle eritildiği, asidin de özel bir bidona koyularak konsolos villasındaki kuyuya atıldığı gibi çok sayıda bilgi ele geçirildi. Ancak Kaşıkçı'nın cesedine tam olarak ne olduğuyla ilgili net bir açıklama yapılmadı.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Cemal Kaşıkçı Dostları Derneği ve Türk Arap Medya Derneği bir anma etkinliği düzenledi. Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in de katıldığı etkinlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, "Kaşıkçı'nın şehadetinin nasıl bir dönüşüme neden olduğunu gördük. Kaşıkçı'nın cesedini eritseler de kalemini eritemediler. Yok edemediler" ifadelerini kullandı.

İRANLILARA SUİKAST PLANI

Kaşıkçı cinayetinden sonra görevden alınan S.Arabistan istihbarat yetkilisi Ahmed el Asiri'nin, İranlı isimlere yönelik suikast planlarını dillendirdiği iddia edildi. Bu arada, BAE veliaht prensi Al Nahyan'ın danışmanı George Nader'in de Asiri ile görüştüğü zamanlarda, Muhammed bin Selman ile de görüştüğü ortaya çıktı.

ÇANTADAKİ 'KRİPTO' SİLAHLAR

Kaşıkçı'yı infaz eden suikast timinin Riyad'a götürdüğü bagajlarda yer alan ve silah niyetine kullanılan aletlerin X-Ray cihazı görüntüleri ortaya çıktı. Bagajlarda telsiz, birebir görüşme için kullanılan telefon, şok cihazı, kesici/delici alet, şırınga ve zımba makinesi gibi 'kripto silah' niteliğindeki cihaz ve alet edevatlar bulunuyor. Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın en yakın adamlarından olan istihbarat tümgenerali Maher Abdulaziz Mutreb'in başında olduğu infaz timinin kullandığı bu cihaz ve aletler, diplomatik dokunulmazlık kisvesi altında çıkarıldı ve uçağa sokuldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek