Reklam
  • Reklam
3 KAMU BANKASINDAN İMAR BARIŞI İÇİN ŞOK GELİŞME

3 KAMU BANKASINDAN İMAR BARIŞI İÇİN ŞOK GELİŞME

İmar barışı düzenlemesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışma yürüten Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacaklar için düşük faizli ihtiyaç kredisi imkanı sunacak.

03 Ağustos 2018 - 12:30

İmar barışından daha çok vatandaşın faydalanmasını sağlamak için bir süredir çalışma yürüten üç kamu bankası bu çalışmasının sonuna vardı. Hazırlanan ‘İmar Barışı Kredisi’ 6 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başvuru sahiplerine kredi verilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İmar Barışı Kredisi'nden yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını 31 Ekim tarihine kadar e-devlet üzerinden yapması gerekmekte. Başvuru sahipleri, daha sonra imar barışına konu tahakkuk tutarları kadar finansman ihtiyaçlarını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan 60 aya kadar vade seçenekleriyle 1,33’den başlayan faiz oranları ile kredi olarak karşılayabilecek.

Vatandaşlar “Yapı Kayıt Belgesi” almak için 31 Aralık tarihine kadar ödeme yapabilecek. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank İmar Barışı Kredisi vade ve faiz oranları:

“0-20.000 TL arası 1,33, 20.000-100.000 TL arası 1,48, 100.000 TL ve üstü için 1,65.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti