Reklam
  • Reklam
282 Hileli Ürün Açıklandı

282 Hileli Ürün Açıklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan araştıramaya göre, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün açıklandı. İşte tam liste...

23 Mart 2018 - 15:05 - Güncelleme: 23 Mart 2018 - 15:59

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ve süt  ürünleri, takviye edici gıdalar ve benzer ürünler, bitkisel yağlar, bal, alkolsüz  içecekler, baharat, çikolata, enerji içeceği üretiminde taklit ve tağşiş yapan  işletmeleri ve ürünleri kamuoyuna bilgisine sundu.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan haberde, kontroller sonucunda süt ve süt ürünlerinde taklit ve tağşiş yapıldığı  kesinleşen yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak başta olmak üzere 64 parti ürüne ait  bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Süt ürünlerinde bitkisel yağ, jelatin, nişasta  tespit edildiği belirtildi.

Et ve et ürünlerinde de laboratuvar tahlilleri sonucunda taklit ve  tağşiş yapıldığı kesinleşen, sucuk, köfte, kebap, sulu köfte, karnıyarık, kıymalı  börek, lahmacun, pide harcı ve döner ürünlerinin aralarında bulunduğu 70 parti ürüne ait bilgiler açıklanırken, içinde kırmızı et olduğu belirtilen ürünlerin  çoğunda kanatlı eti tespit edildiği, özellikle pide ve yemek harçlarında sakatat,  deri, baş eti gibi tağşişlere rastlandığı açıklandı.

Bitkisel yağlarda da taklit ve tağşiş yapılan 104 parti ürüne ait  bilgilere yer verildi. Bunların arasında zeytinyağı ve ayçiçek yağı da bulunuyor.

Duyuruda, takviye edici gıdalarda da değiştirilmiş 15 ürüne ait  bilgiler yer aldı. Bitkisel macun ve bitkisel gıda takviyelerinde sıklıkla ilaç  etkin maddesi "sildenafil"e rastlandığı bildirildi.

Balda da taklit ve tağşişle üretilen 15 parti ürün açıklamada yerini aldı.

Alkolsüz içeceklerde 5, çikolatada 6, enerji içeceğinde 1, bitki  çayında 1, baharatta da 1 parti ürününe ait bilgiler kamuoyuna ilan edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti