Reklam
  • Reklam
24 HAZİRAN BİR MİLAT OLACAK

24 HAZİRAN BİR MİLAT OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Musa Çam Kanal İzmir TV'de Politik Gündem programında Rıdvan Akgün'ün konuğu oldu.

19 Haziran 2018 - 17:40

ADAY ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Parti içi çalışmalara değinen Çam ''Burada bizim için önemli olan milletvekili adayı olmasak bile adaymışız gibi çalışmak. Bize yakışan da budur. Yapılması gereken de budur. Ben bu görevi 7 yıl süreyle layığı ile yaptım. Tecrübelerimizi arkadaşlarımıza aktararak yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdi aday arkadaşlarım için çalışıyorum. Muharrem İnce için çalışıyorum. Partinin her kademesi bu dönemde yoğun bir tempo içinde çalışıyor.'' diye konuştu.

 

OLAYLARIN NEDENİNE BAKMAK GEREKİR

Ülkenin sınırlarını korumak tabi ki ülkenin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli görevi olduğunu vurgulayan Çam ''Sınır ötesi operasyonlar için OHAL'i çıkarmak kabul edilebilir. Asıl önemli olan sınır ötesindeki gelişen bu olaylarına nedenine bakmamız gerekiyor. Hiçbir zaman sınırdaki komşu ülkeler ile onlarda bize herhangi bir saldırı gelmediği takdirde savaş içinde olmamamız gerekiyor.'' dedi.

 

24 HAZİRAN BİR REJİM SEÇİMİDİR

24 Haziran seçimlerine değinen Musa Çam ''24 Haziran seçimleri bir milattır. 16 Yıl boyunca en fazla üst üste seçim kazanan ilk partidir AK PArti. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunu başardı. Parlamentoda mutlak çoğunlu vardır. Bütün kanunlar parlamentoda üstünlükleri olduğu için hepsi geçti. 24 Haziran bir rejim seçimidir. Kim gelirse gelsin bu seçilen Cumhurbaşkanı olağanüstü yetkilere sahip. Bundan 5 yıl sonra birisi geldi Cumhurbaşkanı oldu. Bu yetkileri kötüye kullanırsa ne olacak. Bundan Türkiye zarar görecek. Muharrem İnce bu seçimi kazanacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Ve bu sorunu halledecektir.'' diye konuştu.

 

PARLAMENTER SİSTEME DÖNECEĞİZ

Biz kesinlikle parlamenter sisteme döneceklerini vurgulayan Çam ''Bizim ittifak yaptığımız diğer partiler ile de anlaşma noktamız, 3 yıl içinde yeni düzenlemeler ve oluşturulan altyapı ile tekrar parlamenter sisteme döneceğiz.Bunun kurtuluşu yok.'' diye ifade etti.

 

İNCE RÜZGARI ARKASINA ALMIŞ DURUMDA

Muharrem İnce'nin muhteşem bir performans gösterdiğini söyleyen Çam ''İnanılmaz bir enerji yarattı. Hakkını vermek gerekiyor. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisini sırtladı taşıyor. Arkasına rüzgarı almış durumda. Adayların içinde verilen en doğru karardı. İmar barışına da değinen Çam Kırsal kesimden kentlere göçün fazla olmasından dolayı, kente her gelen bir şeyler yaptı. Ve çarpık yapılaşma ve gecekondulaşma oluştu. Bunların çözülmesi gerekiyor. Vatandaş mağdur edilmeden bunların çözülmesi gerekiyor.'' dedi.

 

KADINLARA VE GENÇLERE ÖNEM VERİLMELİ

Türkiye'de ön seçim yapan ilk parti olduklarını kaydeden Çam ''Üzülerek söylüyorum. İzmir'de ilk 7 ye giren kadın adayımız yoktu. Bu bizim teşkilatımızın da üyemizin de bir eksikliğidir. Kadın ve genç tercihlerinde eksiklik bulunuyor. Kadınlarımızın daha fazla seçilecek sıralarda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bunun tüm partilerde eğitimlerinin verilmesi gerekiyor. '' diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti