Reklam
  • Reklam
23 NİSAN COŞKUSU HAFTA BOYU SÜRECEK

23 NİSAN COŞKUSU HAFTA BOYU SÜRECEK

Gaziemir, 22’inci Gaziemir Çocuk Şenliği kapsamında süren etkinliklerin yanı sıra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli etkinlik ve organizasyonlara gün boyu ev sahipliği yaptı. Gaziemir’de bayram coşkusu sona ermedi. 26 Nisan’a kadar sürecek olan Gaziemir Çocuk Şenliği dolayısıyla birbirinden güzel konser ve etkinlikler hafta sonuna kadar sürecek.

24 Nisan 2019 - 11:07

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gaziemir’de gün boyu süren etkinliklerde büyük coşkuyla kutlandı. Gaziemir’in tüm sokak, cadde ve meydanlarına yayılan 23 Nisan kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.
Gaziemirliler, Gaziemir Çocuk Şenliği’ne katılan misafir ülke çocuklarının da katıldığı etkinliklerde, bayram coşkusunu sonuna kadar yaşadı. Dans ve yöresel halk oyunları gösterileri Gaziemirlilere ve çocuklara coşku dolu anlar yaşattı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin ev sahibi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sabahın erken saatlerinde başlayıp, akşam festival alanındaki gösterilerle süren tüm programlara katılım gösterdi.

BAŞKAN HALİL ARDA MAKAMINI ÇOCUKLARA EMANET ETTİ
Başkan Halil Arda’nın 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan ilk programı sabah erken saatlerde Sabiha Gökçen İlköğretim Okulu’ndan gelen 3 çocuğa makamını teslim etmesiyle başladı. Kısa süreliğine başkanlık koltuğuna oturan çocuk başkanlar nasıl bir Gaziemir istediklerini ve projelerini Başkan Halil Arda ile paylaştı.

BAŞKAN ARDA ÇOCUKLARLA GÖĞE BALON UÇURDU
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, buradan Abdullah Arda Meydanı’nda düzenlenen resmi kutlama programına katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Başkan Arda, buradan Gaziemir Kaymakamlığı’nın Şehit Polis Ahmet Atilla Güneş İlköğretim Okulu’nda düzenlediği programa katılım gösterdi. Çocukların birbirinden güzel halk dansları gösterilerini izleyen Başkan Arda,  dünya barışına  katkı sunmak amacıyla çocuklarla birlikte göğe balon uçurdu.

BAŞKANLIK MAKAMI ÇOCUKLARLA DOLDU TAŞTI
Okuldaki programın ardından makamına dönen Başkan Arda, bu kez Gaziemir Çocuk Şenliği’ne katılan Bosna Hersek-Gorajde Bulgaristan Kirkova-Loznitsa, Ukrayna-Kahovka ve Makedonya Delcevo heyetlerini meclis salonunda ve makamında ağırladı, çeşitli hediyeler sundu. Öte yandan Başkan Arda’nın makamı kendisini ziyaret etmeye ve bayramlaşmaya gelen çocuklarla doldu taştı.

BAŞKAN ARDA,  MİNİK ARDA’YI MAKAMINDA AĞIRLADI
Bu çocuklardan biri de doğum esnasında yaşanan talihsiz bir durum nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan Arda İzzet Yavaş oldu. Minik Arda’yı makamında ağırlayan ve başkanlık koltuğuna oturtan Başkan Arda, bir süre kendisiyle sohbet etti ve bayramını kutladı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Gaziemir’deki 23 Nisan kutlama programının bir sonraki durağı ise Gaziemir Çocuk Şenliği Kortej yürüyüşü oldu. Başkan Arda’nın katılımıyla belediye binası önünde başlayan kortej yürüyüşüne katılan çocuklar yöresel kıyafetleri ve sevimlilikleriyle Gaziemirlilerin sevgi gösterilerine sahne oldu.

BAŞKAN HALİL ARDA’DAN ÇOCUK DOSTU GAZİEMİR SÖZÜ
Kortej yürüyüşünün ardından  Gaziemir Çocuk Şenliği’ne katılan ülkelerden gelen çocuklar, festival alanında Gaziemirlilere yöresel danslarını sundu. Şenlik öncesi kısa bir konuşma yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 23 Nisan coşkusunun hafta boyu süreceğine işaret ederek, hayata geçirecekleri proje ve uygulamalarla Çocuk Dostu Gaziemir olacakları sözünü verdi.

BAŞKAN ARDA: “BAYRAMIMIZ HEPİMİZE KUTLU OLSUN”
Başkan Halil Arda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını 22 yıldır süren çocuk şenliğimiz Gaziemirlilerin misafirperverliğiyle sürüyor. Bu şenliğin hayata geçmesinde emeği olan tüm vatandaşlarımıza, belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayata geçireceğimiz proje ve uygulamalarla Çocuk Dostu Gaziemir olacağız. Sevgili Atamız ulusal egemenliğimizin ilan edildiği 23 Nisan’ın unutulmaması için bu günü çocuklarımıza bayram olarak kutlanması için armağan etti. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sembolü olan bu günü çocuklarımızla kutlamak boynumuzun borcudur. Sözlerimi sevgili Atamızın bir sözüyle noktalamak istiyorum; ‘Yurtta sulh cihanda sulh’. Bayramımız hepimize kutlu olsun” diye konuştu.

KAYMAKAM YAŞAR DÖNMEZ’DEN BAYRAM MESAJI
Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez de, ülkemizde ve dünyada yaşayan tüm çocukların ve insanların mutlu, huzurlu ve barış dolu bir iklimde yaşaması temennisinde bulundu.

SANATÇI MEHMET ERDEM BU AKŞAM KONSER VERECEK
Gaziemir’deki 23 Nisan coşkusu, Gaziemir Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında hafta sonuna kadar sürecek. Şenliğe katılım gösteren ülkelerden gelen çocuklar bugün (24 Nisan Çarşamba) Meryem An ve Selçuk Efes harabelerini ziyaret edecek. Gaziemir Belediyesi Çocuk Resim kursiyerlerinin sergi açılışı gerçekleşecek. Kapanış resepsiyonunun da olacağı bu akşam saat 20.30’da, sanatçı Mehmet Erdem festival alanında bir konser verecek.

İPTAL EDİLEN ECE SEÇKİN KONSERİ PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK
Gaziemir Çocuk Şenliği kapsamında yarın çocuk dans gösterileri, Gaziemir Belediyesi Bale Kursiyerlerinin gösterisinin yanı sıra akşam 20.30’da Maşa ve Koca Ayı Müzikali sergilenecek. 26 Nisan Cuma günü Gaziemir Belediyesi Kukla Atölyesi Kursiyerlerinin sergisi, zumba ve dans gösterileri olacak. Aynı akşam festival alanında Dünya Dans Günü de çeşitli dans gösterileri ile kutlanacak. Şenlik kapsamında Pazar günü terör saldırısında yaşamını yitiren şehitlerimiz nedeniyle iptal edilen Ece Seçkin konseri de gerçekleşecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...