Reklam
  • Reklam
23 HAZİRAN TÜRKİYE SEÇİMİYMİŞ GİBİ GÜNDEM YARATILMAMALI

23 HAZİRAN TÜRKİYE SEÇİMİYMİŞ GİBİ GÜNDEM YARATILMAMALI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 23 Haziran seçiminin Türkiye seçimi değil, bir yerel seçim olduğunu belirterek, "Türkiye seçimiymiş gibi bir gündem yaratmaya gerek yok." dedi.

15 Mayıs 2019 - 14:57

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, YSK'nin verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal kararının ardından seçim çalışmalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel'in koordinatörlüğünün yanı sıra kendisinin İstanbul 1. bölge, diğer grup başkanvekilleri Özgür Özel'in 2. ve Engin Altay'ın 3. bölgeden sorumlu olduğunu belirtti. Özkoç, ayrıca çalışma grubunda örgütten bir kişi ile milletvekillerinin yer alacağını söyledi.

23 Haziran'da yapılacak seçimin bir yerel seçim olduğuna işaret eden Özkoç, bunun Türkiye seçimi olmadığını, Türkiye seçimiymiş gibi bir gündem yaratılmaması gerektiğine işaret etti. Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arzusunun da bu olduğunu dile getirdi.

"Sadece CHP'liler oy vermiyor"

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun doğru bir dil kullandığını savunan Özkoç, belirleyici olanın da İmamoğlu'nun çizdiği çizgi olduğuna dikkati çekti. Özkoç, kendilerinin de İmamoğlu'na tabi olduklarını, belirleyicinin Genel Merkez değil, belediye başkan adayı olacağını söyledi. Özkoç, "Çünkü İmamoğlu'na sadece CHP'liler oy vermiyor, AKP'liler, MHP'liler, herkes veriyor. Bu bir parti olayı olmaktan çıktı, bu, İstanbul olayı, İstanbul'un tercihleri. Bu yüzden İmamoğlu, belirleyici." ifadelerini kullandı.

"DSP'nin tavrı, olması gereken bir tavır"

Özkoç, DSP'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Muammer Aydın'ın, 23 Haziran seçiminde yarıştan çekilmesine ilişkin soruyu da yanıtladı.

Aydın'ın çekilmesini, "Olması gereken bir tavır." olarak değerlendiren Özkoç, şunları söyledi:

"DSP gibi sol geleneğe sahip bir partinin, Bülent Ecevit'in genel başkanlığını yaptığı bir partinin alması gereken doğru bir karardı. Umut ediyorum ki bu kararın sonuna kadar arkasına durup, doğru adayın seçilmesi için hep beraber elimizden geleni yaparız." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek