Reklam
  • Reklam
"1915’TEN 15 TEMMUZ’A"

"1915'TEN 15 TEMMUZ'A"

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in yazıp oynadığı "1915'den 15 Temmuz'a" adlı tiyatro gösterisi İzmir'de izleyiciyle buluştu

13 Temmuz 2018 - 17:42

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in yazıp oynadığı "1915'ten 15 Temmuz'a" isimli tiyatro gösterisi İzmir'de sahnelendi. 

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki gösteri öncesinde AA muhabirine açıklamada bulunan Yenilmez, Yenilmez Sanat Merkezi olarak geleneksel Türk tiyatrosu alanında eğitim veren tek kurum olduklarını söyledi. 

Daha önce Çanakkale Destanı'nı anlatan dizi ve tiyatro gösterilerinde yer aldığını aktaran Yenilmez, "15 Temmuz hain darbe girişimi olduktan sonra oyunumuzu 1915'ten 15 Temmuz'a yönlendirdik." dedi.

Tek kişilik tiyatro gösterisi Türklerin Anadolu'ya gelişinin anlatımıyla başladı. Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşu ve Çanakkale Savaşı ile devam eden gösteri, 15 Temmuz hain darbe girişimindeki kahramanların hikayesiyle son buldu.

İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan gösteride bazı izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.  

Yenilmez, oyun sonunda kendisine takdim edilen çiçeği bir şehit eşine verdi, çiçeğin şehidin mezarına konulmasını rica etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek