Reklam
  • Reklam
18 KASIM’DA TÜM TÜRKİYE’DE..

18 KASIM'DA TÜM TÜRKİYE'DE..

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde adaylarını belirleyecek olan AK Parti, 18 Kasım'da tüm Türkiye'de aynı anda temayül yoklaması yapacak.

06 Kasım 2018 - 10:55

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, partisinin 18 Kasım’da yapacağı temayül yoklamasına ilişkin bilgi verdi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri aday adaylığı sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 31 Mart 2019’da bir kez daha sandığa gideceğini anımsatan Yavuz, seçimlerin demokrasinin en temel unsurlarından biri olduğunu, bu kapsamda milletin bir kez daha yetki vereceğini ifade etti.

AK PARTİ HER DÖNEM HAZIR

AK Parti’nin milletin teveccühünü almak ve beklentilerini karşılamak üzere çok titiz çalışarak uygun listelerle millete gitmeyi bildiğini dile getiren Yavuz, “AK Parti sadece seçim sürecinde değil her dönem hazır olmasıyla biliniyor. Biz her dönem hazır bir partiyiz ama seçim sürecinin yaklaşması sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları üzere çalışmalarımızı hızlandırdık, gece gündüz hummalı bir çalışmanın içerisine bir süredir girmiş bulunuyoruz.” Dedi.

TEMAYÜL YOKLAMASI 18 KASIM'DA

Gazetecilerin sorularına cevap veren Yavuz, bir soru üzerine, milletvekillerinin milletvekilliğinden istifa etmeden müracaatta bulunabileceklerini aktardı.

Temayül yoklamasının tarihine ilişkin bir soruya ise Yavuz, “18 Kasım günü yapmayı planlıyoruz. Elbette değişiklik olması mümkündür ama şu anki planlarımızda 18 Kasım olarak geçmiş bulunmaktadır. 18 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Mevcut belediye başkanlarının aday adayı başvurusu yapamayacakları hatırlatılarak bu kişilerin temayülde olup olmayacaklarına yönelik bir soru üzerine ise Yavuz, “Yerel

seçimlerdeki temayül yoklamaları milletvekilliği sürecindeki gibi çarşaf liste üzerinden gitmediği için onların temayüle girmesi ve girmemesi gibi bir şey söz konusu değil. Neden? Zaten mevcut belediye başkanlarını soruyoruz, bir anlamda temayüle giriyor.” diye konuştu.

Belediye başkanlığı ile ilgili “Alternatif olarak kimi yazarsınız” diye de yoklamada bir soru sorulacağını söyleyen Yavuz, oy kullanacak kişilerin dilediği kişinin ismini verebileceğini bildirdi.

Yavuz, “Belediye başkanlarımız müracaat etmiyor ama temayül yoklamasına katılıyorlar, temayül yoklamasına dahildirler.” dedi.

Kendi öngörülerine göre ilçe seçim kurullarına listelerin teslim edilmesinin şubat ayı ortasını bulacağını ifade eden Yavuz, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kamuoyu nezdinde duyulduğu için söylüyorum, MYK ve MKYK’de yine 3 büyükşehre ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımız sordular ve kapalı zarf içinde de MKYK ve MYK üyelerimiz görüşlerini bildirdiler. Dolayısıyla biz zaten sürece çok net bir şekilde başladık, hızlı bir şekilde işliyor ama bu müracaat alımından sonra bu iş daha da hızlanacak. Kişisel tahminim Şubat’ın 15’ini bulmadan fotoğraf ortaya çıkacaktır.”

Adaylarla ilgili güvenlik soruşturması olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine ise Yavuz, aday adaylarından istenen belgeleri hatırlatarak “Bir de partinin aday belirlerken işlettiği süreçler ve yaptığı araştırmalar var. O her dönem AK Parti tarafından çok titiz bir şekilde yapılmış bir şeydir, bu dönemde de çok titiz bir şekilde o süreçlerde de gerekli hazırlıklar ve gerekli araştırmalar yapılacaktır.” yanıtını verdi.

Yavuz, görevden alınan belediye başkanlarının başvuru yapıp yapamayacaklarına ilişkin de “Uyguladığımız sistemde buna engel bir durum yok.” dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı