Reklam
  • Reklam
175 KUŞ TÜRÜ GÖRÜNTÜLENDİ

175 KUŞ TÜRÜ GÖRÜNTÜLENDİ

Göller Yöresi'nin kalbi Burdur'da Dünya Göçmen Kuşlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Foto Safari"de 175 kuş türü fotoğraflandı.

16 Mayıs 2018 - 16:32

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ile Türkiye'nin Anonim Kuşları (TRAKUS) doğa ve kuş gönüllüleri topluluğunun düzenlediği etkinliğe 100'ü aşkın kuş fotoğrafçısı katıldı.

Fotoğraf tutkunları, sabahın ilk ışıklarıyla araçlarına binerek doğal sulak alanlara hareket etti.

"Foto Safari"ye katılan kuş gözlemcilerinin kamuflaj için seçtikleri giysiler dikkati çekti. Katılımcılar belirlenen 7 parkurda 3 gün süreyle en nadir görülen kuşları fotoğraflamak için birbirleriyle yarıştı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın oluşturduğu tabiat turizmi master planları kapsamında "foto safari" etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının Göller Yöresi'nin önemine, sulak alanların ve göllerin doğal yaşamdaki yerine dikkati çekerek insanlara tanıtmak olduğunu ifade eden Kamil, "İnsanlarda farkındalık oluşturarak sulak alanları sağlıklı habitatlar olarak gelecek nesillere ulaştırmak adına bu faaliyeti gerçekleştirdik." dedi.

Kamil, Türkiye'de 5 binin üzerinde üyesi ve binlerce takipçisi bulunan TRAKUS üyesi fotoğraf sanatçılarıyla programı düzenlediklerini, safarinin Burdur Yarışlı, Çorak, Karataş, Salda gölleri, Kumluca sazlığı ve diğer kuş topluluklarının görüldüğü alanlarda gerçekleştiğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti