Reklam
  • Reklam
16 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA ZORLA İLİŞKİYE GİRDİ VE..

16 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA ZORLA İLİŞKİYE GİRDİ VE..

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, M.P. (16) adlı kız çocuğunu tehdit ederek ilişkiye zorladığı ve gizli kamera ile ilişki videolarını çektiği iddia edilen B.A.'nın (24) yargılandığı davada karar çıktı. Savcının mütalaasını değerlendiren mahkeme heyeti, tutuksuz sanığa, 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

06 Mart 2019 - 13:44

Devrek'te 2017 yılında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunan M.P., sevgilisi olduğunu söylediği B.A.'nın kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini ve bu sırada kaydettiği 3 görüntüyle şantaj yaparak, ailesine söylemekle tehdit ettiğini ileri sürdü. M.P.'nin ifadesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan B.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. B.A. hakkında 'cinsel istismar' ve 'özel hayatı ihlal etmek' suçlarından toplam 19 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, M.P. ve tutuksuz sanık B.A. ile avukatları katıldı. Mahkeme heyetine mütalaasını sunan savcı, M.P.'nin savcılıkta ve mahkemede çelişkili ifadeler verdiğini, iddia edilen eylemlerin zorla olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunamadığını kaydetti. Savcı mütalaasında, M.P.'nin rızası dahilinde B.A.'nın yanına gittiğine dair mesajlaşma kayıtları olduğunu, alınan doktor raporunda ise cinsel ilişkiye girdiklerine dair tespit elde edilemediğini belirtti. Savcı, sanığın mesajlarında M.P. ile cinsel ilişkiye girdikleri yönündeki beyanlarını dikkate alarak B.A.'nın 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Sanık B.A. ise M.P. ile cinsel ilişkiye girmediklerini ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

SANIĞA 2,5 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti, B.A.'nın eylemini mütalaada olduğu gibi 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçunu oluşturduğunu değerlendirerek sanığı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Cinsel ilişki görüntülerinin ise M.P. ve B.A.'ya ait olduğu tespit edilemediğinden 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçundan ise sanığın beraatine karar verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek