Reklam
  • Reklam
"146 BİN SEÇMEN OY KULLANAMAYACAK"

"146 BİN SEÇMEN OY KULLANAMAYACAK"

YSK Başkanı Sadi Güven "YSK il seçim kurulları ve ilçe seçim kurulları hazırlıklarını tamamladı. 23 Mart'ta yenilenen listelere göre, vefat eden, askere giden, vatandaşlık kaybeden 146 bin 669 seçmen oy kullanamaz hale geldi" dedi

25 Mart 2019 - 14:05

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK) Başkanı Sadi Güven, seçmen listelerinin 23 Mart 2019 itibarıyla yenilendiğini belirterek, "Bu süreçte vefat eden, askere giden, vatandaşlık kaybeden toplam 146 bin 669 seçmen oy kullanamaz hale geldi." dedi.

YSK'nin yeni hizmet binasının yapımı tamamlandı. Taşınma işlemlerinin de tamamlanmasıyla yeni binada bugün ilk mesai başladı. YSK Başkanı Sadi Güven, yeni binadaki makamında, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yapımı tamamlanan yeni hizmet binası hakkında bilgi veren Güven, YSK'nin kendine yetecek, kendine ait bir binasının bulunmadığını, küçük bir Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü binasında görev yaptıklarını söyledi.

 Danıştayın eski binasının YSK'ye tahsis edildiğini, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra eski Danıştay binasının yıkımına Mart 2016'da başlandığını anlatan Güven, binanın tümden yıkıldığını ve yeni binanın temelinin 2017 yılı Nisan ayında atıldığını kaydetti.

Güven, bugün itibarıyla da inşaatın bittiğini, yeni binaya taşındıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yeni binamızın bundan sonraki süreç için de hayırlı kararlar alınmasına vesile olmasını diliyorum. 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ni bu binadan yöneteceğiz. Arkadaşlarımız, personelimiz bu binaya taşındı. Eski Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü binamızda bulunan SEÇSİS sistemi hala orada ama gelecek günlerde burada da yeni bir sistem odası kuracağız. İki tane sistemimiz olacak. Felaket kurtarma merkezi olarak yukarıdaki binadaki sistem odamızı tutacağız, buraya da yeniden bir sistem odası kuracağız. Bunu önümüzdeki yılda planladık, böyle bir çalışma yapacağız."

Yeni hizmet binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Güven, "Güzel olan bir şey de Allah'a şükür, binanın yıkımından yapımına kadar herhangi bir kaza, bela olmadı, ölüm olayı olmadı. Zor bir saha, Kızılay'ın göbeğinde. Yıkımı yapımından daha zordu. Hamdolsun bitirdik, herkese teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti